Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Για ποιους είναι και για ποιους δεν είναι ο γάμος

Για ποιους είναι και για ποιους δεν είναι ο γάμος
O γάμος δεν μόνο είναι νυφικά, λουλούδια και χορός. Είναι η συμβίωση δύο ανθρώπων που αγαπιούνται και στηρίζουν ο ένας τον άλλο.
Για πολλούς ανθρώπους η λέξη γάμος είναι λέξη «ταμπού» μία λέξη απαγορευμένη.

Και αυτό γιατί συνδέεται με τον περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας, το συμβιβασμό, τη συνθηκολόγηση, τη στασιμότητα. Για άλλους πάλι είναι αυτοσκοπός, και ψάχνουν εναγωνίως τον ταίρι τους με το οποίο θα μοιραστούν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η ψυχολόγος Dr. Margaret Rutherford με αφορμή την 25η επέτειο του γάμου της αναλύει στη Huffington Post τη δική της άποψη για το γάμο γράφοντας τα 12 πράγματα που... δεν είναι ο γάμος αλλά και τα 12 που είναι.

Τι δεν είναι ο γάμος:

1. O γάμος δεν είναι για τους τεμπέληδες. Θέλει σκληρή δουλειά.
2. Ο γάμος δεν είναι για αυτούς που θέλουν να κερδίζουν όλη την ώρα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κάποιος θα χάνει όλη την ώρα.
3. Ο γάμος δεν είναι πυρηνική φυσική. Οι αρχές του βασίζονται σε εξαιρετικά απλά πράγματα όπως η καλοσύνη και ο σεβασμός.
4. Ο γάμος δεν είναι ντεμοντέ. Ακόμη και ο Brad Pitt με την Angelina Jolie παντρεύτηκαν.
5. Ο γάμος δεν είναι από μόνος του ενδιαφέρων. Δεδομένου ότι με τον/την σύζυγό σας είστε πολύ καιρό μαζί, υπάρχει πάντα η ανάγκη της ανανέωσης.
6. Ο γάμος δεν είναι κάτι υλικό. Οι χαρές του γάμου δεν είναι απτές. Είναι οι κοινές στιγμές. Αυτό είναι που τον κάνει τόσο ιδιαίτερο.
7. Ο γάμος δεν είναι για τους ανυπόμονους. Τα καλύτερα πράγματα χρειάζονται καιρό για να αναπτυχθούν.
8. Ο γάμος δεν είναι το κατάλληλο μέρος για κριτικές. Η κριτική καταστρέφει την οικειότητα, την εμπιστοσύνη και διαλύει και κάθε ελπίδα ότι μπορεί κάτι τέτοιο να υπάρξει.
9. Ο γάμος δεν είναι ένα... φαρμακείο. Η έγγαμη σχέση δεν υπάρχει απλά για να καλύψει την κάθε σας ανάγκη. Ορισμένες από τις ανάγκες των ανθρώπων, ακόμη και μέσα στο γάμο καλύπτονται από το κάθε άτομο ξεχωριστά.
10. Ο γάμος δεν αυτοσυντηρείται. Δεν πηγαίνει με αυτόματο πιλότο. Εάν στρέψεις όλη σου την προσοχή στα παιδιά τότε έχεις κάνει ένα τραγικό λάθος.
11. Ο γάμος δεν είναι βαρετός. Η κοινή ζωή δυο ανθρώπων μπορεί να είναι απλά συναρπαστική.
12. Ο γάμος δεν είναι μια μόνιμα ειρηνική συμβίωση. Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να... διαφωνούν μπορούν να μετατρέψουν το θυμό τους και την απογοήτευσή τους σε κλειδί για να πάνε παρακάτω.

Τι είναι ο γάμος
:

1. Ο γάμος είναι η αφορμή για μία ουσιαστική σχέση, συναισθηματική και σεξουαλική.
2. Ο γάμος είναι να ξέρεις ότι υπάρχει πάντα κάποιος πίσω σου, που νοιάζεται και φροντίζει για σένα.
3. Ο γάμος είναι να συνειδητοποιείς ότι αυτός που σε έχει δει και στα χειρότερά σου ακόμα σε αγαπάει. Είναι μία αίσθηση ευγνωμοσύνης και ασφάλειας.
4. Ο γάμος είναι γελάς με τον άνθρωπό σου όταν θυμάστε μία παλιά σας ιστορία ακόμα κι αν την έχετε θυμηθεί πολλές φορές.
5. Ο γάμος είναι να συγκινήστε και να δακρύζετε μαζί.
6. Ο γάμος είναι να σκέφτεσαι τον άλλο ακόμα κι όταν δεν είστε μαζί.
7. Ο γάμος είναι να σε εκνευρίζουν τα ίδια πράγματα όλα τα χρόνια αλλά και να ανέχεσαι τα ίδια πράγματα όλα τα χρόνια.
8. Ο γάμος είναι να μην περιμένεις εκείνον να έρθει στο σπίτι για να μοιραστείς κάτι μαζί του.
9. Ο γάμος είναι να θέλεις να αρρωστήσεις ή να κάνεις εσύ την επέμβαση αντί για εκείνον.
10. Ο γάμος είναι να τσακώνεσαι, να ακούς, να μαθαίνεις, να ζητάς συγγνώμη και τελικά να λύνεις τα προβλήματα που προκύπτουν.
11. Ο γάμος είναι μία ευάλωτη σχέση. Όσο μπορεί κάποιος να σε πληγώσει άλλο τόσο μπορεί να σε κάνει χαρούμενο.
12. Ο γάμος είναι μία υπόσχεση, ένας όρκος. Το να προσπαθήσεις για αυτή τη σχέση όσο δεν έχεις προσπαθήσει για τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου