Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Από ισόβια σε… έξι χρόνια μειώθηκε η ποινή εμπόρων ναρκωτικών

Από ισόβια σε… έξι χρόνια μειώθηκε η ποινή εμπόρων ναρκωτικών
Ούτε οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν θα πίστευαν την μετατροπή της ισόβιας ποινής που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα σε στα έξι χρόνια στο Εφετείο! Ο λόγος για τρεις Αργεντινούς, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για το φορτίο των 293 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί, τον Μάιο του 2011 και ύστερα από μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις παραπάνω καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν επιπλέον δύο Αλβανοί στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, αφού το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για συμμορία και ηθική αυτουργία στην απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος -ελληνικής καταγωγής- καταδικάστηκε ως τοξικομανής σε φυλάκιση 6,5 ετών. Αθωωτική ήταν η ετυμηγορία για δύο Έλληνες που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαν ξεκινήσει από την Παραγουάη και ήταν «καμουφλαρισμένα» σε φορτίο ξυλείας.

Στην επιχείρηση σύλληψης των κατηγορουμένων και την κατάσχεση του φορτίου συμμετείχαν το Τμήμα Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) - Γραφείο Αθηνών της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κοκαΐνη, αξίας περίπου 12 εκατ. ευρώ (σε χονδρική), προοριζόταν για την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου