Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μύκονος: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο οδηγός του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Μύκονος: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο οδηγός του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης
Θρήνος για το θάνατο 10χρονου παιδιού στη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού – Οι δύο συλληφθέντες δεν οδηγήθηκαν στη Σύρο και με προφορική εντολή του εισαγγελέα θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο - «Φαντάζομαι ότι για να είχε άδεια θα τηρούσε και τους κανόνες», σχολίασε η δήμαρχος του νησιού Όλη η Ελλάδα θρηνεί σήμερα για τον χαμό ενός παιδιού μόλις 10 ετών!

Και την ίδια στιγμή οι δύο εκ των βασικών εμπλεκομένων στο τραγικό δυστύχημα που έγινε στην παραλία Καλό Λιβάδι, ο οδηγός του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών - αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Τρίτης με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου!

Ο εισαγγελέας Σύρου έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Η σορός του άτυχου παιδιού αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στο νοσοκομείο Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Ο 10χρονος που συνοδευόταν από τον νονό του ζήτησε χθες να πάρει μέρος σε φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ. Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά. Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει τον 10χρονο, αλλά δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί από την προπέλα του σκάφους.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γονείς του παιδιού είναι συντετριμμένοι: η οικογένεια άφησε για λίγες ημέρες την Αθήνα προκειμένου να περάσει τις διακοπές μαζί με συγγενείς και φίλους στο σπίτι που διατηρούν εδώ και χρόνια στο Καλό Λιβάδι. Η μοίρα όμως έμελλε να παίξει το δικό της παιχνίδι και να μετατρέψει τις ανέμελες παιδικές στιγμές του αγοριού σε ανείπωτη τραγωδία. Το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των γονιών και ο πατέρας ειδοποίησε αμέσως το Λιμενικό, άντρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν νεκρό το παιδί από τη θάλασσα.

Οι γονείς του άτυχου 10χρονου, που ήταν και το μοναδικό παιδί της οικογένειας, μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους από συγγενικά τους πρόσωπα καθώς δεν ήταν σε θέση – λόγω του σοκ – να μεταβούν στο νοσοκομείο.
«Φαντάζομαι ότι θα είχαν άδεια», λέει η δήμαρχος Μυκόνου
«Υπήρχε άδεια για θαλάσσια σπορ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», τόνισε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η δήμαρχος Μυκόνου,  Ειρήνη Γρυπάρη, κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ένα δεκάχρονο αγόρι στο Καλό Λιβάδι.

«Όσο για τους κανόνες αρμόδιο είναι το λιμεναρχείο που μπορεί να εξετάσει όσα έχουν προκύψει. Φαντάζομαι ότι για να είχε άδεια θα τηρούσε και τους κανόνες», τόνισε ακόμη.

«Λυπάμαι πραγματικά που ένα δεκάχρονο παιδί που πήγε να χαρεί κάνοντας θαλάσσια σπορ και έχασε τη ζωή του. Εχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία της Μυκόνου», πρόσθεσε.

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν σε επικοινωνία με τον κ. λιμενάρχη και πήγα και εγώ στο κέντρο υγείας να συμπαρασταθώ στους οικείους. Ήταν ο θείος του παιδιού εκεί, καταβεβλημένος και δεν πίστευε τι είχε συμβεί. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ», συνέχισε, προσθέτοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί στο νησί μας να χάσει τη ζωή του ένα παιδί από τα θαλάσσια σπορ».

11 σχόλια:

  1. Αφου ο οδηγος του ταχυπλοου δεν ηξερε που ηταν το παιδι γιατι δεν πηγαινε πιο σιγα.στην Αμερικη που μενω ο οδηγος θα πηγαινε φυλακη για φονο.Αλλα ξεχασα στην ελλαδα ολα δουλευουν τελειως ερασιτεχνικα απο κυβερνηση ,δικαιοσυνη μεχρι τον πλανοδιο καστανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπεσαν τα τηλεφωνα κ τα βύσματα απ τους ντόπιους επιχειρηματίες κ τον άφησαν να συνεχίσει τις μπανάνες.Λογικό στην μπανανιά που ζούμε με τους νόμους κ τους κανόνες αλα καρτ,εξ αλλου τι εκανε το παιδι,σκότωσε ενα 10χρονο σιγά το πραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχθες το εγκλημα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ χθες το εγκλημα στην ΜΥΚΟΝΟαυριο καπου αλλου και η ΚΑΜΟΡΑ του Ελληνικου Δημοσιουμαζι με τους βλαχοδημαρχους και πολιτικαντηδεςεχει το θρασος να επικαλειται την νομιμοτητα?Δεν θα βρεθει ενας γενναιος εισαγγελεας να εφαρμοσει την νομιμοτητακι οχι μονο το γραμμα του νομουαλλα και το πνευμα του Νομουμπας και σταματησει η κερδοσκοπιαμε τις ζωες αθωων παιδιωνπανω σε ανυπαρκτα μετρα ασφαλειας?Θα τον αφησετε τον εγκληματία να συνεχισει το εργο τουστην παραλια ?Αν συμβει κι αλλο παρομοιο περιστατικοποιες οι ευθυνες του εισαγγελεα που αφησεεξω ενα τετοιο καθαρμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δημαρχος μυκονου θα τους δικαολογησει ολοκληρο παιδι με σωσιβιο δεν ειδε φαντασου ποσο γρηγορα πηγαινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την δημαρχο κ τον κάθε δήμαρχο οι επιχειρηματίες καρχαρίες τους ανεβάζουν κ τους κατεβάζουν.Ειδικα δε στην Μύκονο αυτοι κουμανταρουν τα πάντα, τους λιμενικούς κ τους αστυνόμους τους έχουν για διακοσμητικά στοιχεια, έτσι κ κουνηθεί κανεις τηλέφωνο στον υπουργό κ η μετάθεση για αγαθονησι έρχεται με sms

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ατυχημα ειπε. ατυχη στιγμη ειπε. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΛΕΜΕ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ? ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΤΙ ΜΥΑΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ .- ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TA ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕ ΚΑΙ Η ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΑΠΟ CO2 OI ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ----- ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΙ - ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΗΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ...02/07/2013: Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στη ΒουλήΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΚυρίες και κύριοι, ....Ερχόμαστε με το Σχέδιο Νόμου να παρέμβουμε συνολικά και αποφασιστικά στην τουριστική πραγματικότητα, αναμορφώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση.....Το υφιστάμενο πρότυπο «Ήλιος και Θάλασσα» και ο παράκτιος παραθεριστικός τουρισμός, ως παραδοσιακό πρότυπο ανάπτυξης, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν πλέον τις νέες απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς.......Το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, βασίζεται στον εμπλουτισμό του Τουριστικού Προϊόντος με την ανάπτυξη των Ειδικών & εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού (Θαλάσσιος,ς, Αθλητικός, τουρισμός κ.α.).............Τη διασφάλιση της καλής φήμης της Χώρας στο εξωτερικό και την προβολή της εικόνας της ως ελκυστικού προορισμού........Μόνο έτσι θα αποδείξουμε στην πράξη, σταθερά και με σθένος πως όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε το άλμα ποιότητας που χρειάζεται η Χώρα ώστε να καταστεί και πάλι επίκεντρο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. ......02/07/2013: Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στη ΒουλήΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΧΡΥΣΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ..... δεν έφταιγες σε τίποτα εσύ ... ούτε οι γονείς σου.... ΝΑ ΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΦΩΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν πολυ βιαστηκαν οι αρμοδιοι και οι βλαχοδημαρχοι να μας πουν οτι ολα ηταν νομιμα .Δευτερο ατομο στο σκαφος δεν προβλεπει ο νομος κυριοι προστατες της νομιμοτητας?Μηπως υπαρχει εστω ενας απο τους δεκαδες χιλιαδες παραθεριστες η ντοπιουςπου να ειδε εστω μια φορα ενα δευτερο ατομοη κανανε τα στραβα ματια επι χρονιαγια να κονομαει ο ιδιοκτητης εις βαρος των αθωων παιδιωνκαι της ....ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή ο κόσμος είναι πολύ μικρός η οδηγία στον μπλουμαν είναι μαζεύεις το windsurf αν απομακρυνθεί και αποφασίζεις για τα υπόλοιπα-τεστ αλκοόλ έγινε ρε λιμενακια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΕΦΑΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΚΙ12/08/201413:10ο χειριστής ΠΡΕΠΕΙ να φέρει άδεια οδήγησης ταχύπλου - δίπλωμα των ΤΕΦΑΑ ειδικότητας θαλασσίου σκι ή σχολής της Γ.Γ.Α... τον χειριστή συνοδεύει πάντα εν πλώ εξουσιοδοτημενος υπάλληλος της επιχείρησης ενήλικος γνώστης ναυαυαγοσωστικής.. το σκάφος πρέπει να φέρει προκάλυψη προπέλας .. το φουσκωτό παιγνίδι χρησιμοποιηται μόνο από ενήλικες ... η επιχείρηση φέρει 3 τουλάχιστον άδειες [ λιμαναρχείου - δήμου - νομαρχίας ] ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΧΩΡΆ ο δήμαρχος - ο νομάρχης - και ο λιμενάρχης ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΊ - Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΕΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ...ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.... ΑΤΟΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - ΕΥΓΕ ΠΟΥ ΣΑΒΟΥΡΙΑΖΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο KYΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ αν έχετε τσίπα!!! ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΣ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ ΜΙΣΘΩΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΛΟΥΝΑΠΑΡΚ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ- Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ,ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου