Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ice Bucket Challenge - Απλά έν παιχνίδι;

από αναγνώστη
Νομίζω πως πρέπει να γνωρίζουμε το σκοπό αυτού και όχι απλά να παίζουμε.
Σκοπός θεωρητικά είναι να προσφέρεις, όχι (μόνο) να παίξεις...

Όπως θα έχεις καταλάβει, όχι από τα βίντεο κάποιων εγχώριων celebrities, αλλά από τα περισσότερα βίντεο των Αμερικανών, το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε για να γίνει ευρύτερα γνωστή η ασθένεια της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης και να συγκεντρωθεί ένα ποσό ώστε να συνεχιστεί περαιτέρω η έρευνα για την αντιμετώπιση εκείνης και κυρίως των συμπτωμάτων της. Εκείνοι που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα προέτρεπαν τον κόσμο να μπει στη σελίδα μίας ένωσης για το ALS και να δωρίσουν κάποια χρήματα. Δεν είναι δύσκολο. Μπαίνεις στη σελίδα, πατάς το κόκκινο κουμπί και δωρίζεις χρήματα.
Οι περισσότεροι όμως προτίμησαν να ρίξουν έναν κουβά στο κεφάλι τους και φυσικά να ξεχάσουν τη δωρεά.
Δηλαδή προτίμησαν να διαβιβάσουν το μήνυμα του καλού σκοπού από το να κάνουν κάτι ουσιαστικό για αυτό. Οι περισσότεροι μάλιστα λέγοντας ότι για αυτό το challenge έπρεπε ή να δώσουν λεφτά ή να μπουγελωθούν και ότι εκείνοι επιλέγουν φυσικά το δεύτερο. Έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον 300 βίντεο μπουγελώματος και είναι ερώτημα αν είδα σε 3 από αυτά ο μπουγελοθείς να έχει δώσει πληροφορίες για το πού και πώς μπορείς να προσφέρεις. Προς τιμήν τους κάποιοι έδωσαν και χρήματα παράλληλα με το μπουγέλωμα.
Μπορείς βέβαια να τους κατηγορήσεις; Όχι τόσο.
Σε αυτούς όπως και στους περισσότερους έφτασε απλά ως ένα παιχνίδι με κουβάδες. Και ναι μπλα μπλα μπλα ALS κάτι. Το οποίο ακούγεται περισσότερο σαν ομάδα του baseball παρά ασθένεια.
Είναι λογικό οι περισσότεροι να μην ξέρουν γιατί ξεκίνησε όλο αυτό κι αν υπάρχει μια κάποια μεγαλύτερη ιδέα πίσω από αυτό γιατί είδαν απλά κάποιους επώνυμους και ανώνυμους να ρίχνουν κουβάδες με νερό πάνω τους. Τίποτα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου