Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μετακινηθούν στη δουλειά τους

Την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης περί δήθεν «μείωσης» των εισιτηρίων των ΜΜΜ τσαλακώνουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα οι περισσότεροι των 6000 εργαζομένων, που απασχολούνται σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις νέες τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, για τις οποίες επιχαίρει ο υπουργός μεταφορών Μ.Χρυσοχοϊδης, κλήθηκαν να πληρώσουν αρχικά για τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών 70 ευρώ από 45 που κόστιζε μέχρι σήμερα.

Μετά την έντονη κατακραυγή και τις διαμαρτυρίες που προκάλεσε αυτή η αύξηση της τάξης του 55%, η διοίκηση του ΟΑΣΑ δεσμεύτηκε να παρατείνει την ισχύ της τιμής των 45 ευρώ για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών από και προς το διεθνές αεροδρόμιο, μέχρι να βρεθεί πιο συγκεκριμένη λύση.

Ο Ν.Νικολαόυ, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στην «Goldair», τονίζει ότι «οι περίφημες "μειώσεις" των εισιτηρίων, τελικά επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, με πιο τρανταχτό παράδειγμα όσους δουλεύουν στο «Ελ.Βενιζέλος». Δεν αρκεί η παράταση στην τιμή των 45 ευρώ για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών, την ίδια στιγμή που η τιμή ενιαία διαμορφώθηκε στα 30 ευρώ για όλα τα μέσα. Γι’ αυτό και αποτελούν κοροϊδία οι πανηγυρισμοί της ΟΠΑΜ (Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών), ότι δήθεν "ρυθμίστηκε το θέμα των καρτών του ΟΑΣΑ". Το ΠΑΜΕ, άλλωστε, διεκδικεί τη δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων από και προς τον τόπο της δουλειάς του».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου