Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δήμος Αθηναίων: Τι έγινε στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

«Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή, αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι» δήλωσε ο Κασιδιάρης την ώρα που έφτανε στην τελετή - Το μικροεπεισόδιο με τον Ηλία Παναγιώταρο - Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Οι αντισυγκεντρώσεις Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» στο Γκάζι.

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που ορκίστηκαν ήταν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών, καθώς και η κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου.


Η είσοδος στο κτίριο γινόταν μόνο με ειδική άδεια και με συγκεκριμένες προσκλήσεις, προκειμένου να μην μπουν άτομα που θα δημιουργήσουν επεισόδια. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε ένταση με τον Ηλία Παναγιώταρο, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην τελετή, αφού δεν διέθετε ειδική πρόσκληση. Παρά το γεγονός ότι επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα, δεν του επετράπη να εισέλθει στην αίθουσα.



Πέριξ του κτιρίου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ομάδα ΔΙΑΣ κτλ), λόγω των συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματιστεί. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο συγκεντρώσεις, των αντιφασιστικών οργανώσεων στην Ιερά Οδό, και των χρυσαυγιτών επί της Πειραιώς.

Περίπου στις 4:30 το απόγευμα έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών του τμήματος μεταγωγών, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος προέβη και σε προκλητική δήλωση: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή, αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι». Ο Κασιδιάρης είχε λάβει ολιγόωρη άδεια εξόδου από τη φυλακή για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι αριστερές παρατάξεις, καθώς και η νικήτρια, αυτή του Γιώργου Καμίνη, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ όλες οι υπόλοιπες, με τον παραδοσιακό, θρησκευτικό όρκο.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου