Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Συμβατό και με NFC το νέο iPhone;

Συμβατό και με NFC το νέο iPhone;
Αφού η Apple αγνοούσε για χρόνια τη συγκεκριμένη τεχνολογία
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Apple συνεργάζεται με την ολλανδική NXP, την κορυφαία εταιρεία κατασκευής NFC τσιπ, προκειμένου να ενσωματώσει σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις του iPhone τη συγκεκριμένη τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας σε μικρή απόσταση, η οποία μέχρι σήμερα αξιοποιείται μεταξύ άλλων στον χώρο των ανέπαφων πληρωμών με κάρτες και κινητά τηλέφωνα.
Η Apple επί σειρά ετών αγνοούσε το πρωτόκολλο NFC (Near Field Communication), αναπτύσσοντας το δικό της οικοσύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών με την υποστήριξη παρεμφερών λύσεων, όπως το iBeacon. Εντούτοις η εξάπλωση του NFC, το οποίο έχει υιοθετηθεί από το σύνολο των κατασκευαστών “έξυπνων” φορητών συσκευών, διευκολύνοντας την άμεση ασύρματη επικοινωνία, φαίνεται ότι υποχρεώνει την Apple να αναθεωρήσει τη στρατηγική της στον συγκεκριμένο τομέα.

Πολλές φορές στο παρελθόν η Apple έχει αγνοήσει τεχνολογίες και λύσεις, αρνούμενη να τις ενσωματώσει στα προϊόντα της, όπως για παράδειγμα τους δίσκους Blueray, θεωρώντας τους ξεπερασμένης λογικής.

Αν λοιπόν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ίσως το επερχόμενο iPhone να είναι συμβατό με το NFC. Κάτι που μέχρι σήμερα ήταν εφικτό με την προσθήκη εξωτερικών θηκών από τρίτους κατασκευαστές. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση συνολικά στις ανέπαφες πληρωμές, αφού οι κάτοχοι συσκευών της Apple θεωρείται ότι υιοθετούν πιο γρήγορα τις νέες τεχνολογίες και έχουν υψηλότερο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου