Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Συνδυασμός ρύπανσης και σκόνης από Σαχάρα «πνίγουν» το Λονδίνο!

Η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα
Η σκόνη «ταξίδεψε» πάνω από 3.000 χιλιόμετρα και έφθασε μέχρι τη νότια ΒρετανίαΤα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Λονδίνο είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στη βρετανική πρωτεύουσα, αυτό όμως που υπήρξε έκπληξη για τους Λονδρέζους, είναι η σκόνη από τη Σαχάρα που έχει καλύψει τα πάντα στη βρετανική πρωτεύουσα, στην Κορνουάλη και σε όλη τη νότια Αγγλία.



Ακόμα και το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε γεμάτο αφρικανική σκόνη το πρωί, αναφέρει σκωπτικά ο βρετανικός Τύπος!




Η Έμμα Σάρπλες, μετεωρολόγος στην Μετεωρολογική Υπηρεσία του Λονδίνου, τονίζει ότι τα φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης συμβαίνει αρκετές φορές κάθε χρόνο όταν πνέουν ισχυροί νοτιάδες και στην έρημο Σαχάρα εκδηλώνονται αμμοθύελλες.



Η θερμοκρασία στο Λονδίνο βρίσκεται στους 20,9 βαθμούς Κελσίου και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους είναι κατά πέντε βαθμούς υψηλότερη από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία αυτή θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά ακόμα και τους υγιείς, προειδοποιώντας τους να μη βγαίνουν συχνά έξω και να αποφεύγουν την σωματική άσκηση.



Ο συνδυασμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σκόνης από τη Σαχάρα έχει δημιουργήσει πραγματικά αποπνικτική κατάσταση. Τα παιδιά στο σχολείο δεν βγαίνουν διάλειμμα, ενώ οι κλήσεις στα Επείγοντα Περιστατικά για αναπνευστικά προβλήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με τον Independent. Το Met Office (Μετεωρολογική Υπηρεσία) του Λονδίνου τονίζει ότι πρόκειται για τα χειρότερα επίπεδα αιθαλομίχλης που έχουν σημειωθεί στη βρετανική πρωτεύουσα μέσα στο έτος. Η Λώρα Γιάνγκ, επίσης μετεωρολόγος, δήλωσε ότι ο καιρός αυτός θα διατηρηθεί στο Λονδίνο μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου