Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μοτσαρέλα με σάλτσα πιπεριάς

Γαλακτοκομικά Γάλα, Τυριά,



Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 4 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα


Yλικά -4 μπαλάκια μοτσαρέλα

-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

-1 αβγό χτυπημένο

-1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο

-λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

-2 πιπεριές Φλωρίνης

-1 σκελίδα σκόρδο

-1 κρεμμυδάκι φρέσκο

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 κουτ. σούπας ξίδι

-1 πιπεριά καυτερή

-φύλλα φρέσκου βασιλικού

-20 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα
Eκτέλεση Κόβουμε τα μπαλάκια μοτσαρέλας στη μέση, τα βουτάμε στο αβγό και στη συνέχεια τα τυλίγουμε στη φρυγανιά που έχουμε ανακατέψει με τον αποξηραμένο βασιλικό. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τα μπαλάκια μοτσαρέλας για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η φρυγανιά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Τοποθετούμε τις πιπεριές στο πολυκοπτικό μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας και αλέθουμε ελάχιστα. (Καλό θα ήταν να μην πολτοποιηθούν τελείως· είναι ωραίο να διακρίνονται μερικά κομματάκια πιπεριάς). Σερβίρουμε μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες πιπεριές σε βάζο, που υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

 Συνταγή: MIME.COM, Επιμέλεια-food styling: ΜΙΜΕ.COM, Φωτογραφία: Studio M.COM/Λάμπρος Μέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου