Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γίγαντες στην κατσαρόλα με μοσχαράκι

  ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ Όσπρια


Προετοιμασία 10 λεπτά

Αναμονή 10 ώρες

Μαγείρεμα 60 λεπτά

Υλικα για 4-5 άτομα


Υλικά -500 γρ. γίγαντες

-500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μικρές μπουκιές

-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-50 ml ούζο

-2 καρότα κομμένα σε φέτες

-2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

-2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

-300 γρ. ντομάτα κονκασέ

-2 κλωναράκια σέλινο

-1 πιπεριά καυτερή μικρή

-1 κουτ. σούπας πάπρικα

-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νερό κατά το βράσιμο.Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε να μην βάλουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά στην κατσαρόλα και αφού βράσει το φαγητό, να το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με αυτά τα δυο υλικά και να το ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.


 Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου