Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Προοπτική μιας ριζικής, πραγματικής αλλαγής στην ανθρώπινη κοινωνία!

Επιστολή αναγνώστη μας
10 Ιανουαρίου 2014
Προς
Την εφημερίδα «Ανατολική Ακτή Αττικής»

Αξιότιμοι Κύριοι:
Για μια ακόμη χρονιά οι άνθρωποι σε όλη τη γη, ανταλλάσσουν αυτές τις μέρες ευχές και καλωσορίζουν τον ερχομό ενός νέου χρόνου!
Χωρίς αμφιβολία, έτσι αισθάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι, γιατί όπως
γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», στις 24 Δεκεμβρίου 2013,
«η αλήθεια είναι ότι η χρονιά που φεύγει, ήταν μία από τις χειρότερες που έζησε η χώρα μας και γενικά ο κόσμος. Πρόκειται για μια χρονιά έκπτωσης, απελπισίας, οδυνηρής ταπείνωσης, απαξίωσης σε όλους τους τομείς. Ταυτόχρονα η κοινωνία υπό το βάρος μιας πρωτοφανούς συντριβής, προσπαθεί μέσα από το ένστικτο αυτοσυντήρησης να διατηρήσει τα υπολείμματα ελπίδας που της έχουν απομείνει ζωντανά.»
Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει ο κ. Σταύρος Ξαρχάκος σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή»:
«Αυτές τις μέρες οι Χριστιανοί όλων των εποχών γιορτάζουν, ευχόμενοι το επί γης ειρήνη. Όμως, αυτή η ευχή, ουδέποτε τους εμπόδισε να επιδίδονται μετά φανατισμού και μανίας σε πολέμους, σφαγές και βασανισμούς κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως και ολόκληρο το χρόνο. Οι καμπάνες της γέννησης του Σωτήρα ηχούν νεκρικά σε πεθαμένες κοινωνίες, σε νεκρές ψυχές, σε διαλυμένα ιδεώδη;»
Αν και το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε αρκετά χρόνια πριν, στις 25 Δεκεμβρίου 1991, αναρωτιέμαι, τι θα έγραφε άραγε σήμερα ο κ. Ξαρχάκος;

Σχετικά με αυτό το ερώτημα, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Κιούση, οποίος γράφει τα εξής στην «Ελευθεροτυπία», σε ένα πρόσφατο άρθρο του με τίτλο, «Αποτρόπαια του μίσους», στις 4 Νοεμβρίου 2013:
«Όλα αυτά τα εμπρηστικά της θλιβερής πολύμορφης βίας (ανεργία, λιτότητα, το φάσμα της πείνας, η επικείμενη εξαθλίωση, τα θρυμματισμένα αγαθά της επιβίωσης, η κατάθλιψη, οι αυτοκτονίες) που εκδηλώνεται γύρω μας, συνιστούν την αξιακή εκθεμελίωση του ίδιου του πολιτισμού μας.»
Επίσης, ο γνωστός συγγραφέας Jared Diamond, γράφει στο βιβλίο του (έκδοση 2006) με τίτλο, «Collapse:How societies choose to fail or survive», (Πτώση: Πώς οι κοινωνίες επιλέγουν να επιτύχουν ή να επιβιώσουν).
«Σε όλες τις περιπτώσεις, η κατάρρευση ξεκινά από την έλλειψη πόρων, τα μεγάλα ελλείμματα και την αδυναμία εξασφάλισης των προοπτικών των μελλοντικών γενεών. Δίχως προειδοποίηση, οι ηθικοί δεσμοί της κοινωνίας γκρεμίζονται, οι πολίτες φατριάζουν και αλληλοσπαράσσονται. Εάν οι άνθρωποι μοιράζονται λιγότερους πόρους από τους απαραίτητους για την επιβίωσή τους, οι νόμοι και οι ηθικές αξίες κατακρημνίζονται, οι κυβερνήσεις πέφτουν και οι άνθρωποι φθάνουν μέχρι και στο να δολοφονούν ο ένας τον άλλον.» (Βλέπετε Εφημερίδα «Επενδυτής», 11 Αυγούστου 2013, σελ. 45)
Χωρίς αμφιβολία, τα όσα επισημαίνονται από τους προαναφερόμενους δημοσιογράφους και συγγραφείς, επιβεβαιώνουν περίτρανα τα προφητικά μηνύματα της Αγίας Γραφής για τις ημέρες που ζούμε.

Για παράδειγμα, η Αγία Γραφή, δεν προσδιόρισε απλώς συγκεκριμένες παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά και προείπε ότι οι τελευταίες ημέρες του παρόντος κόσμου θα χαρακτηρίζονταν από μια αλλαγή στην ανθρώπινη κοινωνία.
Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Παύλος περιέγραψε, πώς θα ήταν οι άνθρωποι γενικά. Στην επιστολή του, 2 Τιμόθεο 3:1-5 διαβάζουμε:
«Στις τελευταίες ημέρες οι καιροί θα είναι κρίσιμοι, δύσκολοι στην αντιμετώπισή τους. Οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ανυπάκουοι στους γονείς, χωρίς οσιότητα, άσπλαχνοι, χωρίς εγκράτεια, άγριοι, άτομα που αγαπούν τις απολαύσεις μάλλον παρά τον Θεό, άτομα που έχουν μορφή θεοσεβούς αφοσίωσης, αλλά αποδεικνύονται ψευδείς ως προς τη δύναμή της.»
Έχουν γίνει έτσι οι άνθρωποι στις μέρες μας; Αναμφίβολα! Καθώς λοιπόν η κοινωνία μας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην διαφθορά και στην απελπισία, είναι επιτακτικό να αναρωτηθούμε: Μήπως ο κόσμος θα ήταν καλλίτερος, αν περισσότεροι άνθρωποι μελετούσαν την Αγία Γραφή αλλά και ζούσαν επίσης σε αρμονία με τα μηνύματά της;

Ναι, οποιεσδήποτε και αν είναι οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, υπάρχουν  βάσιμοι λόγοι για να κάνουμε προσωπική έρευνα της Αγίας Γραφής, επειδή η Αγία Γραφή μπορεί να δώσει αξιόπιστη κατεύθυνση, συμβουλή και γνήσια ελπίδα, στους κρίσιμους καιρούς στους οποίους ζούμε.

Για παράδειγμα, στην υποδειγματική προσευχή που μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός να προσευχόμαστε, την γνωστή μας «Κυριακή Προσευχή, η «Πάτερ Ημών», οι άνθρωποι σε όλη την γη προσεύχονται, «Ας έρθει η Βασιλεία σου, ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό έτσι και στην γη!» (Ματθαίος 6:10) 
Κάτω από την διακυβέρνηση της βασιλείας του Ιησού, οι υπάκουοι, οι έντιμοι και ειρηνικοί άνθρωποι θα κατοικούν με ασφάλεια και θα είναι αδιατάρακτοι από τον τρόμο της φυσικής καταστροφής.
Επιπρόσθετα, η κακοδιαχείριση της γης, οι επισφαλείς οικοδομικές μέθοδοι, η απληστία και η ιδιοτέλεια, ακόμη και οι αρρώστιες και ο θάνατος, δεν θα υπάρχουν πια!
Πράγματι, αντίθετα από οποιονδήποτε ανθρώπινο κυβερνήτη ή βασιλιά, ο Ιησούς έχει τη δύναμη αλλά και την επιθυμία, να επαναφέρει στην ζωή εκατομμύρια ανθρώπους που πεχουν πεθάνει. Μήπως πρόκειται για κενά λόγια; Ο Ιησούς ενίσχυσε το θεμέλιο της πίστης μας σε Αυτόν, με τις ανανστάσεις που πραγματοποίησε όταν ήταν στη γην!

Έτσι λοιπόν, η σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας, ναι όλα τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στους καιρούς μας, εκπληρώνουν αλάνθαστα Βιβλικές προφητείες και πιστοποιούν ξεκάθαρα ότι ο Θεός και ο Γιος Του, ο Ιησούς Χριστός, θα αναλάβουν δράση σύντομα επειδή η αγία Γραφή αναφέρει προφητικά τα εξής: 
«Όταν οι πονηροί βλαστάνουν όπως η βλάστηση και όλοι όσοι πράττουν βλαβερά πράγματα ανθίζουν, αυτό γίνεται για να αφανιστούν για πάντα!» (Ψαλμός 92:7)
«Λίγο ακόμη και ο πονηρός δεν θα υπάρχει πια. Οι παραβάτες θα αφανιστούν όλοι. Το μέλλον των πονηρών θα εκκοπεί!» (Ψαλμός 37:10 και 37)
Με την ευχή των παραπάνω προφητικών εδαφίων, για όλους τους ειλικρινείς ανθρώπους, ολοκληρώνω αυτή την επιστολή, αποβλέποντας σε απόλυτη πεποίθηση και σιγουριά σε αυτή την επιστολή, αποβλέποντας με απόλυτη πεποίθηση και σιγουριά σε αυτή τη θαυμάσια προοπτική μιας ριζικής, πραγματικής αλλαγής στην ανθρώπινη κοινωνία!

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου