Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αισιοδοξία... 24 καρατίων .Ο ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ «ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ» ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Επί τρία χρόνια έψαχνε την «τράπεζα» του Αλή Πασά στη Βασιλική της Καλαμπάκας αλλά τελικά το γεωτρύπανό του έπεσε πάνω σε «φλέβα»... νερού και όχι χρυσού. Ο ίδιος επιμένει πως βρήκε εκεί τα δωμάτια με τον αμύθητο θησαυρό, αλλά τον σταμάτησαν πριν τα φέρει στο φως! «Τα μηχανήματα έδειξαν χρυσό σε μεγάλες ποσότητες. Ισως δεν είναι του μεγέθους της Βασιλικής, αλλά φτάνει για να μην έχει ανάγκη το κράτος να βάζει αυτούς τους δυσβάστακτους φόρους», υποστηρίζει μιλώντας στο «Εθνος» ο 66χρονος Ευάγγελος Δήμας

Ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας -με καταγωγή από την Εύβοια- δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζεται να «χτυπήσει» αλλού, αυτή τη φορά στη Χρυσαυγή Τρικάλων, σίγουρος ότι έχει εντοπίσει κι εκεί σεντούκια με χρυσό, ικανό όπως ισχυρίζεται να δώσει βαθιά ανάσα στα χειμαζόμενα από την κρίση οικονομικά του ελληνικού κράτους.

«Τα μηχανήματα έδειξαν χρυσό σε μεγάλες ποσότητες. Ισως δεν είναι του μεγέθους της Βασιλικής, αλλά φτάνει για να μην έχει ανάγκη το κράτος να βάζει αυτούς τους δυσβάστακτους φόρους» υποστηρίζει μιλώντας στο «Εθνος» ο 66χρονος Ευάγγελος Δήμας, ο οποίος απαντά σε όσους τον θεωρούν φαντασιόπληκτο, πως γελά καλύτερα όποιος γελά τελευταίος.

«Με λοιδορούν ότι σκορπάω άσκοπα τα λεφτά μου, αλλά κάνω υπομονή και θα τους απαντήσω δείχνοντάς τους τον θησαυρό», λέει.Επικεφαλής μιας ομάδας 8 χρυσοθηρών, ο σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» έχει καταθέσει πλήρη φάκελο με ιστορικό, μαρτυρίες, αλλά και σχεδιαγράμματα, στις αρμόδιες υπηρεσίες, για τον θησαυρό της Χρυσαυγής, προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια εκσκαφής.

Ο Ευάγγελος Δήμας είναι επικεφαλής μίας ομάδας 8 χρυσοθηρών, που διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το κυνήγι του θησαυρού

Πριν από λίγες μέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία του άναψε το «πράσινο φως», δίνοντας τη συναίνεση του δήμου για την πραγματοποίηση των ερευνών.

Απομένει η εξασφάλιση αντίστοιχων αδειών από άλλες υπηρεσίες (αρχαιολογική, ένοπλες δυνάμεις κλπ.) ώστε να πάρει την τελική άδεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να βάλει μπροστά τα γεωτρύπανα.

«Τρεις μήνες παιδευόμαστε, ελπίζω πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει βγει η άδεια», σημειώνει ο 66χρονος, ο οποίος προσδοκά πως ο ίδιος και η ομάδα του θα μοιραστούν περίπου το 45% του θησαυρού που θα φέρουν στο φως.

«Σύμφωνα με τον νόμο, ο θησαυρός ανήκει στο κράτος. Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει την εκτίμηση της αξίας του σε ευρώ και δίνεται το 50% σε αυτούς που τον βρήκαν. Αυτό θεωρείται ως εισόδημα και φορολογείται», εξηγεί ο κ. Δήμας, ο οποίος δεν σβήνει από τη μνήμη του την τριετή περιπέτεια στη Βασιλική Καλαμπάκας και την τράπεζα του Αλή Πασά.

Η συγκεκριμένη έρευνα προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μετέδιδαν πως σε περίπτωση ανεύρεσης του θησαυρού θα διεκδικούσε μερίδιο και το τουρκικό κράτος. «Στη Βασιλική υπάρχει κάτι πολύ μεγάλο, αλλά κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν», τονίζει, διαψεύδοντας πως ο θησαυρός αποδείχτηκε? άνθρακες. «Σκάψαμε κάτω από το κανάλι με το νερό και βρήκαμε τα δωμάτια. Μας σταμάτησε όμως η Επιθεώρηση Εργασίας γιατί λέει ήταν επικίνδυνο και ο χώρος σφραγίστηκε», υποστηρίζει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου