Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - Υποσχέσεις για...δήθεν αποζημιώσεις

Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο που ήταν η χωροθέτηση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και τους
ιδιοκτήτες που έχουν αγροτεμάχια στην  επίμαχη περιοχή. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες, σε στέκια που συχνάζουν ιδιοκτήτες. Εκεί μοιράστηκαν υποσχέσεις ότι θα απαλλοτριωθεί μεγάλη έκταση και ότι θα αποζημιωθούν ολόκληρες οι ιδιοκτησίες, ακόμα και κάποια τμήματα που αποκόβονται. Προκειμένου όμως να κερδίσουν την εύνοια όλων των ιδιοκτητών και να βρουν συμπαραστάτες για την χωροθέτηση στο Πλατύ Χωράφι σκόπιμα απέκρυψαν να πουν στους ιδιοκτήτες  ότι μετά την επικαιροποίηση της μελέτης για
το ΚΕΛ, έγινε αλλαγή της χωροθέτησης και οριοθέτηση τμήματος του ρέματος. Έτσι λοιπόν κάποιοι που περίμεναν να πάρουν χρήματα δεν θα έπαιρναν ποτέ.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται με κόκκινο η αρχική έκταση που θα καταλάμβανε το ΚΕΛ η οποία αποτελείται από 80 ιδιοκτησίες.
Μετά την επικαιροποίηση της μελέτης του ΚΕΛ η χωροθέτηση αλλάζει και είναι το κίτρινο τμήμα στον χάρτη που ακολουθεί.(με πορτοκαλί χρώμα είναι το τμήμα που ταυτίζεται με την αρχική χωροθέτηση)
Μετά από αυτές τις αλλαγές η τελική κατάσταση διαμορφώνεται στον χάρτη που ακολουθεί στον επόμενο χάρτη. Το κίτρινο τμήμα είναι η νέα χωροθέτηση του ΚΕΛ. Το μπλε τμήμα είναι η οριοθέτηση του ρέματος. Το τμήμα αυτό (μπλε) δεν μπορεί να αποζημιωθεί.
Διαβάστε τον ορισμό της οριοθέτησης των ρεμάτων από το portal  του Τεχνικού Επιμελητηρίου 
Φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα ότι το τμήμα της οριοθέτησης δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά ούτε να αποζημιωθεί εφόσον δεν πρόκειται για απαλλοτρίωση.

Σας παραθέτουμε την απόφαση για την διάλυση της σύμβασης της "ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ" που σκόπιμα δεν γνωστοποίησαν στους ιδιοκτήτες:
Σας παραθέτουμε τον χάρτη της ΕΥΔΑΠ με τη νέα χωροθέτηση του ΚΕΛ

dmarkou.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ενημέρωση..! Με αλήθεια και ουσία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλη δουλεια. Μπραβο σε οποιον την έκανε!Τωρα επιτελουσ καταλαβαμε τι γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου