Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πως φτιάχνουμε μια γλάστρα από τσιμέντο

Φτιάξτε όμορφες πρωτότυπες γλάστρες που θα φέρουν την υπογραφή σας...
Υλικά που θα χρειαστούμε :
  • Θα χρειαστούμε διάφορες πλαστικές συσκευασίες σε αρκετά μεγέθη για το εξωτερικό της γλάστρας.
  • Για το εσωτερικό της τσιμεντένιας γλάστρας θα χρειαστούμε ένα πλαστικό δοχείο
  • Πλαστικά καλαμάκια.
  • Πλαστικά καλύμματα.
  • Μίγμα τσιμέντου ταχείας πήξης .
  • Πλαστικό κουβά για τη μίξη
  • Ραβδί για ανακάτεμα .
  • Μεζούρα.
  • Γυαλόχαρτο.
  • Λαστιχένια Γάντια.
  • Χρωματιστή βαφή για εξωτερικό τοίχο σε χρώμα επιλογής σας

Τρόπος κατασκευής

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε και να στεγνώσετε τα καλούπια σας.  Για να μπορεί να υπάρχει  αποστράγγιση, θα πρέπει με την χρήση ενός μαχαιριού να κάνετε μικρές τρύπες στο κάτω μέρος του εξωτερικού καλουπιού σας και να τοποθετήσετε τα καλαμάκια σας μέσα από τις τρύπες αποστράγγισης του εσωτερικού καλουπιού μέχρι το εξωτερικό καλούπι
  •  Επόμενο βήμα είναι να απλώσετε ενα πλαστικό κάλυμμα οπου θα δημιουργήσετε το μείγμα σας.  Στην συνέχεια κάνετε την αναμειξη χρησιμοποιώντας 4 μέρη τσιμέντου και ένος νερού.
  •  Αμέσως μετά ρίχνουμε το τσιμέντο μέσα στο πλαστικό καλούπι και από πάνω τοποθετούμε τπ εσωτερικό καλούπι βάζοντας όμως πάνω πέτρες προκειμένου να κρατιέται κάτω. Καλό είναι το μείγμα να πέσει με τέτοιο τρόπο ώστε ν αμην δημιουργηθούν ρωγμές. Π.χ μέσω μια σακούλας η οποία θα είναι κομένη στην άκρη ωστε πιέζοντας το μείγμα να βγαίνει από εκει.
  • Πρέπει το εσωτερικό σας καλούπι να βρίσκεται στην επιφάνεια για αυτό το λόγο πρέπει να χτυπήσετε απαλά το καλούπι σας αρκετές φορές για να ανεβούν στην επιφάνεια τυχόν φυσαλίδες αέρα.  
  • Εάν το μίγμα σας πήξει σε 15 λεπτά πρέπει να αφήσετε το καλούπι άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια τραβήξτε  απαλά το εσωτερικό καλούπι. Μετά τα 15 λεπτά, όταν αρχίζει και πήζει βγάλτε τα καλαμάκια και βγάλτε το από το καλούπι.
  • Μετά πάρτε το γυαλόχαρτό σας και τρίψτε απαλά τις αιχμηρές άκρες σε κάθε επιφάνεια
  •  Αφήστε τις  γλάστρες να στεγνώσουν για τις επόμενες 12 με 24 ώρες.
www.igarden.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αρχειοθήκη ιστολογίου