Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σπάτα - "Ούτε για πλάκα" κοντέινερ για "μορφωμένα παιδιά"

της Ελένης Φράγκου
Χθες άκουσα με έκπληξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, την θεωρία των κοντέινερ
Έζησα την προσπάθεια κάποιων δημοτικών συμβούλων, να στηρίξουν και ηθικά την ύπαρξη των κοντέινερ, στηριζόμενοι κατά τα λεγόμενα τους στην μη αντίδραση ενός ποσοστού των γονέων, μια αποχή που οφείλεται κατά την γνώμη μου, όχι στην αποδοχή των κοντέινερ από το γονέα ως ηθικού, δίκαιου, «λύση του προβλήματος» αλλά λόγω της εξοικείωσης κάποιων με την εικόνα/ ιδέα των κοντέινερ, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος ύπαρξης τους. 

Εγώ πάντως στον χώρο δεν είδα κανένα εξοικειωμένο με την ιδέα των κοντέινερ γονιό, όλοι ήταν αγανακτισμένοι! 

Θα που κάποιοι ότι κάνω αντιπολίτευση, αλλά κάνουν λάθος, αντιπολίτευση έκανε από μόνη της χθες η δημοτική αρχή στον εαυτό της. 
Η συζήτηση έχασε εξ αρχής την δυναμική της και εξελίχθηκε σε μια συνεχή απολογία «του γιατί δεν έγινε κάτι, γιατί δεν προχωρήσαμε»! 

Δεν θα μιλήσω ως Τοπικός Σύμβουλος Σπάτων αλλά σαν γονιός και προειδοποιώ ότι στα Σπάτα ούτε για πλάκα μην σκεφτούν κάποιοι ότι υπάρχει περίπτωση να περάσει η θεωρία/ πολιτική των κοντέινερ! 
Ούτε για πλάκα! 

Αν για την Αρτέμιδα βρήκαν δεκάδες δικαιολογίες για το γιατί δεν έκαναν για 27 έτη κάτι για τα Σπάτα δεν υπάρχουν δικαιολογίες! 
Αυτοί που έφεραν τα κοντέινερ στην Αρτέμιδα, μη πιστέψουν ότι θα αφήσουμε να γίνει το ίδιο και στα Σπάτα. 
Παιδεύτηκαν οι παππούδες οι γονείς μας εμείς για να έχουν τα παιδιά μας κάτι καλύτερο! 

Θεωρίες ότι και από «από τα κοντέινερ βγαίνουν μορφωμένα παιδιά», αλλού όχι σε εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου