Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ανήλικες αδερφές δολοφονήθηκαν επειδή χόρευαν στη βροχή

Την περασμένη Κυριακή τα δύο κορίτσια πυροβολήθηκαν μαζί με τη μητέρα τους στο σπίτι τους, από πέντε ενόπλους. Δύο ανήλικες αδερφές δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν με την κατηγορία ότι
πρόσβαλαν την τιμή της οικογένειάς τους επειδή βιντεοσκόπησαν το χορό τους στη βροχή. Τα κορίτσια ηλικίας 15 και 16 ετών αντίστοιχα ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές και έχοντας καλυμένα τα κεφάλια τους με μαντήλες έκαναν το μέγα λάθος να χορέψουν στη βροχή και απλά να χαμογελάσουν στο φακό της κάμερα.

Το βίντεο με τον ανέμελο χορό της Basra και της Sheza Noor είδαν μέλη της οικογένειάς τους και εξοργίστηκαν. Την περασμένη Κυριακή τα δύο κορίτσια πυροβολήθηκαν μαζί με τη μητέρα τους στο σπίτι τους, από πέντε ενόπλους.

Η αστυνομία ερευνά το αν η τριπλή δολοφονία οργανώθηκε από τον ετεροθαλή αδερφό της οικογένειας με το όνομα Khutore ο οποίος φέρεται να ήθελε να αποκαταστήσει την τιμή της οικογένειας.

Σύμφωνα με τη «Sunday Times» ο άλλος αδερφός έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Khutore και των άλλων τεσσάρων που φέρονται να μετείχαν στην πρωτοφανή εκτέλεση των τριών γυναικών.

Πέρυσι τέσσερις γυναίκες πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν από μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς τους επειδή είχαν χορέψει σε γαμήλια δεξίωση με άνδρες.

Την ίδια ώρα συμβούλιο κληρικών - γνωστό και ως Jirga - είχε καταδικάσει τις γυναίκες σε θάνατο με την κατηγορία της πορνείας και της βέβηλωσης της τιμής της οικογένειας. Οι κληρικοί ισχυρίστηκαν ότι τα κορίτσια με τις ενέργειές τους ντροπιάζουν την κοινότητα και η θέα του να χορεύουν με άλλους άνδρες είναι ατιμωτική.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν δήλωσε ότι τουλάχιστον 943 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν το 2011 με την κατηγορία ότι δυσφήμισαν την τιμή της οικογένειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου