Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ποιοί είπαν “όχι” στο Σαμαρά

Πρώην υπουργοί που βρέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος.Γεωργιάδης, Κεδίκογλου και Μιχελάκης αρνήθηκαν την πρόταση να αναλάβουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔΌχι ένα, αλλά συνολικά τρία “όχι” άκουσε αργά χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός από ισάριθμους πρώην υπουργούς του, τους οποίους επέλεξε μεν να αφήσει εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος, αλλά σε αντιστάθμισμα τους προσέφερε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να επικοινώνησε αρχικά με τον αποχωρούντα από το υπουργείο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο πρότεινε να γίνει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος του κόμματος κατά τρόπο ώστε να αναβαθμιστεί η θεσμική παρουσία του στο κόμμα. Ο κ. Γεωργιάδης όμως δεν αποδέχθηκε την πρόταση η οποία θα τον έφερνε στη θέση του... διαδόχου του στο υπουργείο Υγείας, καθώς ο κ. Βορίδης ήταν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ!

Ανάλογη στάση, ανάλογες αρνήσεις εισέπραξε ο κ. Σαμαράς και από τους κυρίους Σίμο Κεδίκογλου και Γιάννη Μιχελάκη στους οποίους έγινε στη συνέχεια η σχετική πρόταση. Το σίγουρο πάντως είναι πως στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι κάποιος από τους τρεις πρώην υπουργούς θα αλλάξει γνώμη στις επόμενες ώρες ή μέρες, όταν και θα καταλαγιάσει η πικρία τους για την απομακρυνσή τους από τη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου