Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πώς να περπατήσετε με ψηλοτάκουνα

Τα ψηλά τακούνια είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του γυναικείου στυλ. Είτε πρόκειται για κοθόρνους, είτε για γόβες-στιλέτο, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αναδεικνύουν
ακόμα περισσότερο τα γυναικεία πόδια, ανεβάζουν τη γυναικεία αυτοπεποίθηση και (γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε) συγκεντρώνουν τα ανδρικά βλέμματα. Φυσικά πρόκειται για μια κατάσταση εξ ορισμού… άβολη, άσχετα αν υπάρχουν γυναίκες που έχουν συνηθίσει τόσο πολύ το περπάτημα σε ψηλοτάκουνα και δεν το αποχωρίζονται ποτέ! Μερικές «τεχνικές» συμβουλές για το πώς θα περπατάτε για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες και καταπόνηση για τα πόδια σας όταν αποφασίσετε να κοιτάξετε τον κόσμο… αφ’ υψηλού!
  • Το σημείο του ποδιού που πρέπει να έρχεται πρώτο σε επαφή με το έδαφος με την ολοκλήρωση του βήματος είναι το μετατάρσιο. Μην φορτώνετε υπερβολική πίεση στα δάχτυλα, ούτε βέβαια να προσπαθήσετε να προσγειώσετε το πόδι σας στο τακούνι, ειδικά αν είναι πολύ στενό.
  • Εχετε το σώμα σας και το κεφάλι σας σε όρθια και όσο το δυνατόν πιο κατακόρυφη θέση. Προσπαθήστε όταν βηματίζετε να μην κινείστε δεξιά κι αριστερά και κυρίως να μην κουνάτε πολύ τους ώμους σας. Θα αποκτήσετε πολύ καλύτερη ισορροπία.
  • Μην κάνετε υπερβολικά μεγάλα βήματα, ούτε και υπερβολικά μικρά. Το ιδανικό βήμα για τα ψηλοτάκουνα είναι αν την ώρα που και τα δύο πόδια σας βρίσκονται στο έδαφος, ανάμεσά τους «χωράει» μισό ακόμα παπούτσι σας! Φυσικά αυτό εξαρτάται  και από το ύψος σας, αλλά και από τον τρόπο που περπατάτε, όμως είναι γενικός κανόνας.
  • Αν το ψηλοτάκουνο παπούτσι σας δεν «δένει» από πίσω βοηθάει πριν από κάθε βήμα να σφίγγετε τα δάχτυλά σας. Ετσι θα αποφύγετε οδυνηρά γλιστρήματα.
  • Αν δεν θέλετε να υιοθετήσετε το βάδισμα των μανεκέν, που περπατούν στην πασαρέλα βάζοντας το ένα πόδι τους ακριβώς μπροστά από το άλλο, με συνέπεια το αδιάκοπο και ιδιαίτερα προκλητικό λίκνισμα των γοφών, τουλάχιστον βηματίστε έτσι ώστε αν καταγράφονταν τα βήματά σας να σχημάτιζαν δύο ευθείες παράλληλες γραμμές. Οσο πιο ίσιες είναι αυτές οι γραμμές, τόσο πιο κολακευτικό και το βάδισμά σας.
Πώς να περπατήσετε με ψηλοτάκουνα
Σε κάθε περίπτωση, οι υπερβολές βλάπτουν. Μην φοράτε ψηλοτάκουνα για πολλές ώρες κάθε ημέρα. Αλλάζετε συχνά το ύψος των τακουνιών σας, ώστε να μην συνηθίσει το πόδι σας σε μια στάση και αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα. Και βεβαίως αν δεν έχετε εξοικειωθεί πλήρως με τα τακούνια μην ξεκινήσετε αμέσως από τα… δεκάποντα. Ολες οι κορυφές, άλλωστε, κατακτώνται με εξάσκηση και ανάβαση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου