Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Μεταναστεύει στη Γερμανία η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλαδικές

Θέλω να κάνω μια αλλαγή τώρα που είμαι νέα, δηλώνει η μαθήτρια που συγκέντρωσε 19.728 μόρια στις Πανελλαδικές. Μπορεί να αναδείχτηκε «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλαδικές εξετάσεις,
συγκεντρώνοντας 19,728 μόρια, επίδοση που της ανοίγει το δρόμο για τη Νομική Αθηνών ή οποιαδήποτε Ιατρική Σχολή της χώρας, ωστόσο η ίδια επέλεξε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό για σπουδές.

Η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου έχει ήδη κερδίσει υποτροφία από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών και θα μετακομίσει στη Γερμανία -ή στη Χαϊδελβέργη ή στο Μόναχο- για σπουδές, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει το ακριβές γνωστικό πεδίο που θα ακολουθήσει.

Η ίδια αποδίδει την απόφασή της όχι τόσο στην κρίση που μαστίζει τη χώρα και τους νέους της, όσο στην διάθεσή της για αλλαγή και για να ζήσει μια νέα προσωπική εμπειρία.

«Θέλω να τολμήσω να ζήσω στο εξωτερικό, τώρα που είμαι νέα. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης», δηλώνει στην «Καθημερινή».

Βέβαια, «δεν θα βάλω ποτέ καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλάω».

Όσο για την επιλογή της Γερμανίας, η Αλεξία έχει ιδιαίτερη σύνδεση με τη χώρα, καθώς φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο που δίνει βάρος στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Ιδιαίτερα αισιόδοξη πάντως εμφανίστηκε για την πορεία της Ελλάδας, καθώς όπως εκτιμά η ίδια σύντομα τα δύσκολα θα περάσουν και η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου