Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Η «Πρωτοβουλία Απασχόληση Νέων» και οι ασπιρίνες

Ρένας Δούρου για την Σύνοδο κορυφής:
«Πολύ λίγο, πολύ αργά και στη λάθος κατεύθυνση. 
Η κατ’ ευφημισμόν «Πρωτοβουλία Απασχόληση Νέων», που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο κορυφής, συνιστά στην πραγματικότητα χορήγηση… ασπιρινών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που συνιστά η καλπάζουσα ανεργία των νέων. 
Τα ψίχουλα των 6 δις (στα οποία οι ηγέτες προσέθεσαν ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου, Βαν Ρομπέι, άλλα 2 δις) είναι ανεπαρκέστατα, δεν αφορούν στη δημιουργία απασχόλησης και συνολικά συνιστούν πρόκληση για τα 5.5 εκατομμύρια άνεργων νέων κάτω των 25 ετών – π.χ. στη χώρα μας, όπου το 64% των νέων είναι άνεργοι, αναλογούν τουλάχιστον 180 εκατομμύρια… 
Όσο οι ευρωπαίοι ηγέτες, εγκλωβισμένοι στη μονεταριστική ορθοδοξία, επιμένουν να αγνοούν τις πολιτικές ανάπτυξης και αλληλεγγύης ως το μόνο αντίδοτο για την ανεργία και προωθούν τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικού ντάμπινγκ που επιβάλλει η Γερμανία, τόσο περισσότερο το πρόβλημα θα διογκώνεται. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, που προσθέτουν το ένα λάθος στο το άλλο, καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου