Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑ & ΑΡΤΕΜΙΔΑ

Μια σοβαρή συζήτηση που ουσιαστικά έρχεται ως συνέχεια της από 27-01-2011 ημερίδας, που είχε διοργανώσει ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος, πάλι για τα θέματα της παιδείας. Μια ημερίδας που όλοι καταλαβαίνουμε, ότι άργησε υπέρμετρα να διεξαχθεί(σχεδόν τρία χρόνια).
Πρώτον για να μην είμαι άδικη, θα ήθελα να αναφέρω ότι η παρουσία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης,
που ήταν υπεύθυνοι διαχείριση χρημάτων(σχολικές επιτροπές), για την συντήρηση και την λύση των καθημερινών προβλημάτων των σχολείων, στα σχολεία των Σπάτων ήταν συνεχής και αποτελεσματική και τους ευχαριστώ για αυτό!

Δεύτερον, υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στην αποδοχή και απόδοση των χρημάτων από ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, αλλά η ευθύνη βαραίνει κυρίως την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, που έκανε μήνες για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις και να δοθούν τα λεφτά στις επιτροπές! (βλέπετε σχετικές επιστολές μου ΝΟ1, ΝΟ2, NO3).
Την Τρίτη θα μαζευτούμε πάλι στον ίδιο χώρο, για να επαναλάβουμε πάλι τις ίδιες τοποθετήσεις/ απόψεις, όπως και το Ιανουάριο του 2011. Θα ακούσουμε για τα ίδια προβλήματα, που δεν λύνονται και θα αναφερθεί πολλάκις ένα από τα κύρια προβλήματα, που είναι η οικονομική κρίση! Λες και όταν παλαιοτέρα το χρήμα έρεε άφθονο, κάναμε το προγραμματισμό που έπρεπε, για να μην έχουμε στην πόλη μου τα Σπάτα, τώρα πρόβλημα!

Το είχα πει το και το 2011 το λέω και τώρα «Σε μια εποχή που όλοι επικαλούνται ‘έλλειψη χρημάτων’, υπάρχουν θεσμικοί παράγοντες που έτσι δικαιολογούν την λάθος ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ!» (Επιστολή ΝΟ4)

Τα προβλήματα στα θέματα παιδείας στην πόλη μου πολλά και χιλιοειπωμένα. Η χωρητικότητα των σχολικών συγκροτημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(Γυμνάσιο, Λύκειο), έχει περάσει τα αποδεκτά όρια! 
Στα Σπάτα βέβαια η κατάσταση είναι πιο απλή, από την έτερη πόλη του Δήμου μας την Αρτέμιδα. 
Επομένως αυτό που περιμένω τουλάχιστον για την πόλη μου, καθώς ουσιαστικά ο Οδικός Χάρτης Ενεργειών για τα θέματα παιδείας της παρούσας δημοτικής αρχής βαίνει στο τέλος του, να ακούσω ημερομηνίες θεμελίωσης έργων, έως τον Μάιο του 2014 που έχουμε εκλογές, και πραγματικά θα είμαι εκεί να χειροκροτώ και να ευχαριστώ του υπευθύνους. 










Μετά Τιμής


Φράγκου Ελένη


Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας 


Σπάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου