Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Άρτεμις - με 35 Ευρώ... "λάβαμε φως"

Λιμάνι Αρτέμιδος -φωτογραφία: Idea Studio


Γιατί έπρεπε να επέμβει ο *"επισκοπάτος" για να έχει άρθρο; Ο Πρόεδρος του Λιμένος τι κόλλημα έχει; Δεν βλέπει ότι δεν υπάρχει φως ή δεν πάει καθόλου...
στο λιμάνι;
Ο Αντιδήμαρχος δεν περνάει από εκεί, ένα από τα σημαντικότερα μέρη του χωριού;
Ο  εντεταλμένος βοηθός του Αντιδήμαρχου που είναι; Δεν μπορούσαν να ειδοποιήσουν;
Από την συμμορία δεν πέρασε κανείς;
Πάντως ευχαριστούμε θερμά τον *"επισκοπάτο" και τον Αντιδήμαρχο που μας φώτισαν...

Η πλήρης απαξίωση των διαδικασιών... Σύμφωνα με τον "Δημότη"-
"Ορισμένα μέλη της διοίκησης, μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού, που έχουν αναλάβει υπεύθυνους τομείς, προκειμένου να αποφύγουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μην κατασπαταληθεί πολύτιμος χρόνος, μέχρι να εγκριθούν αναγκαία μικρο-ποσά, αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να ολοκληρωθούν κάποια έργα.
Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι η είσοδος του λιμανιού ήταν για είκοσι και πλέον μέρες χωρίς φως τα βράδια, επειδή χρειαζότανε ένα καλώδιο αξίας 35 Ευρώ!!!
Με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από παρέμβαση της στήλης, ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος κ.Σερέτης, υπεύθυνος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, ο οποίος κατέβαλε το ποσό και το λιμάνι έχει πλέον φώτα στην είσοδό του."
Τι θέλει να μας πει; Ότι ο Πρόεδρος Λιμένος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, το Τοπικό Συμβούλιο -που συνεδρίασε μόλις πρόσφατα- και ο Αντιδήμαρχος είναι, εντελώς άχρηστοι και χρειάζεται "η ευλογία του *επισκοπάτου" για να γίνονται τα έργα στο χωριό;

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Μπαλόπητος, ξέρετε... αυτός που δεν έχει ανάγκη από βοηθούς... έχει ένα πάγιο ποσό στα χέρια του για παρόμοιες, έκτακτες ανάγκες, όπως αναφέρεται στην παράγραφο δ και ι του Άρθρου 82 όπου περιγράφονται τα καθήκοντά του και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας.
Αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να πληρώσει τέτοιες δαπάνες. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει αυτές τις περιστάσεις και έχει προνοήσει να μην χρειάζεται ΚΑΝΕΙΣ να "βάζει το χέρι στην τσέπη".
Για μας, οι αιτίες ξεκάθαρες: 
  • δεν ξέρουν τι τους γίνεται,
  • ο Δήμαρχος δεν "επιτρέπει" να έχει λεφτά ο Πρόεδρος της κοινότητας μια και δεν τους εμπιστεύεται γενικά,
  • έφαγαν τα λεφτά για άλλους σκοπούς,
  • ο *"επισκοπάτος" έχει κάποιες ανάγκες να ικανοποιηθούν μια και ο Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος ηλεκτροφωτισμού,
Ευτυχώς ο τόπος είναι μικρός και όλα είναι γνωστά..
Τι να πω;

Η περίοδος χάριτος έληξε για όλους...
έρχονται εκλογές και πρέπει όλοι να είναι ενήμεροι...
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας...

*Λόγω πρόσφατης εκλογής Πάπα και της τηλεοπτικής σειράς: "Βοργία" είπαμε και εμείς να αποκτήσουμε τον "επισκοπάτο μας" ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει και Καρδινάλιος...

2 σχόλια:

  1. το οτι η πλατεια Ελ.Βενιζελου δεν εχει φωτισμο εδω και 9 μηνες,θα οφειλεται στην αναπλαση που θα γινη!! Να φιλοτιμηθουν ομως και να τα επισκευασουν εστω και προσωρινα, που μυαλο! Περιμενουν την αναπλαση του ΑγιουΠοτε!Ξεφτιλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκ παραδρομης βγηκα ανωνυμος.Εχω ονομα και ειναι Σπυρος Πριφτης του Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου