Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Άρτεμις, Αγ.Νικόλαος - Οι βασιλιάδες είναι γυμνοί ακόμη και σήμερα;

Το 2009, περίπου, τέσσερα χρόνια μετά δημοσιοποιούνται τα πρακτικά για τον τρόπο που δόθηκε άδεια σε ένα από τα πολλά κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ που ανήκει στην  Τσολιάς Παράσχος και ΣΙΑ ΕΕ και είχε την ονομασία "RIVIERA". 
Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε τι μπορεί να ωφελήσει μια τέτοια δημοσιοποίηση, τόσα χρόνια μετά. Από τότε έχουν δοθεί πάρα πολλές παρόμοιες προ-εγκρίσεις για ανάλογα καταστήματα και καλώς ή κακώς η πρόσβαση στα πρακτικά παραμένει δύσκολη για τον απλό Δημότη.
Επίσης οι κάτοικοι συνεχίζουν και με την παρούσα Δημοτική αρχή να έχουν προβλήματα που προκαλεί ο τρόπος αδειοδότησης παρόμοιων καταστημάτων που μεταχειρίζονται κάθε πιθανή υπολεπτομέρια των διατάξεων για να μπορούν να λειτουργήσουν, έστω και μια σεζόν.
Ο κύριος κ.Κασίμης θεώρησε καλό να δώσει στην δημοσιότητα αυτά τα πρακτικά και σας τα αναδημοσιεύουμε από το αντίστοιχο άρθρο: "Δείτε πως πήρε άδεια το ΡΙΒΙΕΡΑ... τα πρακτικά μας τα έστειλε ο κος Κασίμης για να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Αγ. Νικολάου". 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αριθ. Πρωτ. Αποστολής στην
Περιφέρεια Αττικής : 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 169
(απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης της 16/ 17.6.2009 ) 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έγκριση ενεργειών κ Δημάρχου για συμπλήρωση της 160/2009 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής περί <<Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ στην Τσολιάς Παράσχος και ΣΙΑ ΕΕ. και επί της οδού 25ης Μαρτίου 34>>.

Η Δημαρχιακή επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Λ. Καραμανλή (στάση Ο.Τ.Ε), στις 17.6.2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14,00 ύστερα από την υπ΄. αριθμ : πρόσκληση του κ. Δημάρχου-Προέδρου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν : ο Δήμαρχος-Πρόεδρος, κ. Γεώργιος Αλτιπαρμάκης και τα μέλη κκ: Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης, Κατσικόγιαννης Ιωάννης, Κουλοχέρης Γεώργιος, Ηλίας Γεώργιος, Κασίμης Γεώργιος και Μπερτόλης Δημήτριος.

Απουσίαζε αν και είχε προσκληθεί νόμιμα το μέλος κ. Κατσικόγιαννης Ιωάννης .

Χρέη Γραμματέα ανατέθηκαν στον Δημοτικό Υπάλληλο κ . Κωνσταντίνο Παπασίμο.

Στην ημερήσια διάταξη και με αριθμό 5ο ήταν και το θέμα που αναφέρεται στην περίληψη της επικεφαλίδας.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής αναφέρει:
Με την υπ΄αριθ. 160/3.6.2009 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής χορηγήθηκε προέγκριση άδειας ίδρυσης λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ στην Τσολιάς Παράσχος και ΣΙΑ ΕΕ. και επί της οδού 25ης Μαρτίου 34. 
Ο ενδιαφερόμενος, υπέβαλλε την υπ΄αριθ. 8512/5.6.2009 αίτηση με την οποία ζητήθηκε η συμπλήρωση της αιτούμενης χορήγησης προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ως ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ.
Ο Δήμαρχος έκανε δεκτή την αίτηση του ενδιαφερομένου και εξασκώντας τις αρμοδιότητες της παρ. 2. του άρθρου 86 του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα, δεδομένου ότι:
  • δεν διαφαινόταν πιθανότητα σύντομη σύγκληση σε συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής,
  • εφόσον συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, η Δημαρχιακή Επιτροπή υποχρεούται να χορηγήσει την προέγκριση (και εν συνεχεία ο Δήμαρχος την άδεια). Αδικαιολόγητη άρνηση μπορεί να συνιστά για μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (ΑΠ 1645/1999), ή/και πειθαρχικό αδίκημα.,συμπλήρωσε την υπ΄αριθ. 160/2009 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής περί << Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ στην Τσολιάς Παράσχος και ΣΙΑ ΕΕ. και επί της οδού 25ης Μαρτίου 34>> σε <<Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ στην Τσολιάς Παράσχος και ΣΙΑ ΕΕ. και επί της οδού 25ης Μαρτίου 34>>.
Η Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος είναι η πράξη των αρμοδίων οργάνων του Δήμου ή της Κοινότητας, με την οποία, αφού διενεργηθεί προέλεγχος, διαπιστώνεται ότι συντρέχουν ορισμένες από τις νόμιμες προϋποθέσεις ίδρυσης συγκεκριμένου καταστήματος και ειδικότερα αυτές που ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 80 του ΚΔΚ.
Κατά την αιτιολογική έκθεση του ΚΔΚ, η προέγκριση έχει την έννοια ότι ο Δήμος ή η Κοινότητα εξετάζει εάν το αίτημα είναι νόμιμο, λαμβανομένου υπόψη του συνόλου της νομοθεσίας που διέπει τη συγκεκριμένη περίπτωση, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών κανονιστικών πράξεων που τυχόν έχουν εκδοθεί από τα όργανά του. Η αναφορά που γίνεται στην αιτιολογική έκθεση για το σύνολο της νομοθεσίας προφανώς περιορίζεται σε εκείνη τη νομοθεσία η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα που εξετάζονται κατά τον προέλεγχο και όχι όσα εξετάζονται μετά τη χορήγηση της προέγκρισης.

Σκοπός της προέγκρισης
Με την προέγκριση επιδιώκεται αφενός η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας, αφού ο Δήμος υποχρεώνεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός από την κατάθεση της αίτησης να χορηγήσει ή όχι την προέγκριση και αφετέρου ο ενδιαφερόμενος πολίτης δεν παραμένει σε καθεστώς παρατεταμένης αβεβαιότητας για την έκβαση του αιτήματός του. Στο ίδιο πνεύμα, αυτό της ταχείας διεκπεραίωσης του αιτήματος, κινείται και η ΚΥΑ 10551/2007, η οποία, αντλώντας εξουσιοδότηση από το άρθρο 10 παρ. 4 του Ν. 3230/2004, καθιέρωσε την κατά πλάσμα αποδοχή του αιτήματος, μετά την παρέλευση της 30ήμερης προθεσμίας του άρθρου 80 παρ. 3 του ΚΔΚ. Μετά τη ρύθμιση αυτή της ανωτέρω ΚΥΑ, η ακύρωση της παράλειψης του Δήμου βάσει του άρθρου 150 παρ. 1 του ΚΔΚ, σχεδόν παρέλκει, αφού το (θετικό για τον προσφεύγοντα) αποτέλεσμα της προσφυγής στο Γ.Γ. της Περιφέρειας το παρέχει αυτομάτως η παρέλευση της προθεσμίας. O χαρακτηρισμός της αδράνειας του Δήμου ως παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας, θα είχε ουσιαστική αξία για τον ενδιαφερόμενο, μόνο εάν η παρέλευση της προθεσμίας θα συνεπάγετο την απόρριψη του αιτήματος. Έτσι, υφίσταται έννομο συμφέρον, απαραίτητο στοιχείο για την άσκηση προσφυγής εκ μέρους του ενδιαφερομένου, μόνο σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος προέγκρισης.

Δεδομένου ότι η αιτούμενη συμπλήρωση της προέγκρισης άδειας ίδρυσης λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ σε ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ στην Τσολιάς Παράσχος και ΣΙΑ ΕΕ. και επί της οδού 25ηςΜαρτίου 3, ρητά προβλέπεται από τις χρήσεις γής, σύμφωνα με το το υπ’αριθμ. πρωτ 5992/570/15.5.2009 έγγραφο της Νομαρχιακής Αυτ/σης Ανατολικής Αττικής – Δ/νση χωροταξίας, πολεοδομίας στο Ο.Τ 578 της 1-2ης Π.Ε προβλέπονται μεταξύ άλλων <εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης -ταβέρνες>.
και κατά τεκμήριο η Δημαρχιακή Επιτροπή χορηγεί τις αιτούμενες προεγκρίσεις βάσει των χρήσεων γής ο Δήμαρχος με απόφασή του προέβη στην συμπλήρωση της υπ΄αριθ. 160/3.6.2009 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής και εξέδωσε αυτή με την παραπάνω συμπλήρωση.
Υποβάλλεται λοιπόν στη Δημαρχιακή Επιτροπή η υπ΄αριθ 160/3.6.2009 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής όπως αυτή τελικά εκδόθηκε και ο φέκελλος της προέγκρισης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και καλείται η Δημαρχιακή Επιτροπή για την έγκριση των ενεργειών του κ. Δημάρχου σύμφωνα με την παρ. 2. του άρθρου 86 του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα,

Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αφού άκουσε τα παραπάνω, έλαβε υπόψή της, τις διατάξεις της Νομοθεσίας και ιδία Του άρθρου 80 του N. 3463/06, τα συνημμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται από το Νόμο για την εξέταση του αιτήματος της προέγκρισης, ήτοι:
α) Την με την υπ΄αριθ. πρωτ. 8512/5.6.2009 αίτηση του ενδιαφερόμενου.
β) Τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και τη δασική νομοθεσία. Σημειώνεται με ότι σύμφωνα με το υπ’αριθμ. πρωτ 5992/570/15.5.2009 έγγραφο της Νομαρχιακής Αυτ/σης Ανατολικής Αττικής – Δ/νση χωροταξίας, πολεοδομίας στο Ο.Τ 578 της 1-2ης Π.Ε προβλέπονται μεταξύ άλλων <εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης -ταβέρνες >.
γ) Το προβλεπόμενο παράβολο των 185,00€.
δ) Τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα κάλυψης της περιοχής
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  ΚΑΤΑ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
1. Εγκρίνει, σύμφωνα με την παρ. 2. του άρθρου 86 του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006) , τις ενέργειες του κ. Δημάρχου περί, συμπλήρωσης και έκδοσης της υπ΄αριθ. 160/3.6.2009 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής ως <<Χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ στην Τσολιάς Παράσχος και ΣΙΑ ΕΕ. και επί της οδού 25ης Μαρτίου 34.>> δεδομένου ότι συνάδει με την τρόπο λειτουργίας της Δημαρχιακής Επιτροπής για την χορήγηση των προεγκρίσεων αφού αυτές χορηγούνται κατά τεκμήριο σύμφωνα με τις χρήσεις γής και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενέργεια του κ. Δημάρχου είναι απολύτως σύμφωνη με τα παραπάνω.

Μειοψήφισαν τα μέλη κκ Κασίμης Γεώργιος και Μπερτόλης Δημήτριος θεωρώντας ανντικανονικό τον τρόπο συμπλήρωσης της 160/2009 απόφασης της Δημαρχιακής αφού στη συγκεκριμμένη συνεδρίαση δεν τέθηκε υπόψη της Δημαρχιακής Επιτροπής αίτημα περί χορήγησης προέγκρισης άδειας καταστήματος ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ αλλά ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ και που είχε εγκριθεί από την επιτροπή , ενώ με τον τρόπο έκδοσης της απόφασης από τον Δήμαρχο εμφανίζονται όλα τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής να είναι σύμφωνα και άρα αλλοιώνεται η απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής . Επί πλέον η χρήση και ως κέντρο διασκέδασης θα έπρεπε να συζητηθεί στην Δημαρχιακή Επιτροπή ώστε να συζητηθούν και άλλες παράμετροι σχετικά με την φυσιογνωμία της περιοχής και για τυχόν άλλων προυποθέσεων που θέτει ο Νόμος για την Χορήγηση ως κέντρο διασκέδασης .

Προς το σκοπό αυτό συντάχθηκε η απόφαση αυτή από το πρακτικό και υπογράφεται
Άρτεμις 4/6/2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΑΛΤΙΠΑΡΜΑΚΗΣ 
 ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΣΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΕΡΤΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΑΛΤΙΠΑΡΜΑΚΗΣ
Και ακολουθεί η επόμενη Απόφαση που έγινε σε συνεδρίαση περίπου 2 μήνες μετά...και σας την παραθέτουμε. Στο τέλος διατυπώνουμε κάποιες σκέψεις για προβληματισμό.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αριθ. Πρωτ. Αποστολής στην
Περιφέρεια Αττικής : 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 226
(απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης της 22 / 12.08.2009)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Χορήγηση άδειας μουσικής μουσικών οργάνων στην ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. για το κατάστημά του ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ με διακριτικό τίτλο RIVIERA επί της 25ης Μαρτίου 34.

Η Δημαρχιακή επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Λ. Καραμανλή (στάση Ο.Τ.Ε.), στις 12.08.2009, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 12.00 μεσημβρινή, ύστερα από την υπ’ αριθ. 12769/11.08.2009 πρόσκληση του κ. Δημάρχου -Προέδρου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν : ο Δήμαρχος-Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αλτιπαρμάκης και τα μέλη κ.κ.: Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης, Κουλοχέρης Γεώργιος, και Ηλίας Γεώργιος. 

Απουσίαζαν αν και είχαν προσκληθεί νόμιμα τα μέλη κ.κ. Κατσικόγιαννης Ιωάννης, Κασίμης Γεώργιος και Μπερτόλης Δημήτριος.

Χρέη Γραμματέα ανατέθηκαν στον Δημοτικό Υπάλληλο κ . Άλυπο Βίκτορα.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η επιτροπή, ομόφωνα, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 95 του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006), αποφάνθηκε θετικά για το κατεπείγον της πρόσκλησης.
Στην ημερήσια διάταξη και με αριθμό 6ο ήταν και το θέμα που αναφέρεται στην περίληψη της επικεφαλίδας.
Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής αναφέρει:
Η ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με την υπ΄αριθ. πρωτ : 11347/20.07.2009 αίτησή της ζητά να της χορηγηθεί από τον Δήμο, άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημά της ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ με διακριτικό τίτλο RIVIERA επί της 25ης Μαρτίου 34 περιοχή Αγ. Νικόλαος.
Η ανωτέρω αίτηση διαβιβάστηκε στην Υγειονομική Υπηρεσία Νομ/κής Αυτ/σης Ανατολικής Αττικής για τον προβλεπόμενο έλεγχο σύμφωνα με την αριθ. Α5/3010/85 υγειονομική διάταξη καθώς και το Π.Δ.180/79 που γνωμάτευσε θετικά με τα αριθ. πρωτ. 2405/7.5.2009 έγγραφό της για την χορήγηση της ανωτέρω άδειας και με τους εξής απαράβατους όρους :
  1. Η άδεια χρήσεως μουσικών οργάνων (στερεοφωνικό συγκρότημα μικρής ισχύος ή τρία μουσικά όργανα χωρίς ενισχυτή θα έχουν ένταση μέχρι 80 db (Α) μέσα στο κατάστημα με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
  2. Εφόσον κατά την διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος διαπιστωθεί από υπαλλήλους της Δ/νσης Υγείας και Δημ. Υγιεινής ή Αστυνομικά όργανα η υπέρβαση του ορίου της έντασης του ήχου η χορηγηθείσα άδεια παύει να ισχύει και το κατάστημα υποχρεούται να λειτουργεί χωρίς μουσική.
Κατόπιν αυτών καλείται η Δημαρχιακή Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά.

Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αφού άκουσε τα παραπάνω, έλαβε υπόψη της διατάξεις της Νομοθεσίας και ιδία
α) Τις διατάξεις της Α5/3010/85 υγειονομικής δ/ξης και το Π.Δ.180/79.
β) Την υπ΄ αριθ. πρωτ. 11347/20.07.2009 αίτηση της ενδιαφερόμενης εταιρείας.
γ) Την αριθ. πρωτ.6172/04.08.2009 θετική γνωμοδότηση της υγειονομικής Υπηρεσίας Νομ/κής Αυτ/σης, και μετά από διαλογική συζήτηση
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι   ΟΜΟΦΩΝΑ
α) Εγκρίνει την χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής, για το έτος 2009 στην εταιρεία ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. για το κατάστημά της ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ με διακριτικό τίτλο RIVIERA επί της 25ης Μαρτίου 34 περιοχή Αγ. Νικολάου.
Β) Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τη χορήγηση της σχετικής άδειας στην αιτούσα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των μνημονευομένων ως άνω νόμων και υπό τους στο εισηγητικό της παρούσης αναφερόμενους απαράβατους όρους και τις προϋποθέσεις.
Προς το σκοπό αυτό συντάχθηκε η απόφαση αυτή από το πρακτικό και υπογράφεται
Άρτεμις 12/08/2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΑΛΤΙΠΑΡΜΑΚΗΣ 
 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΑΛΤΙΠΑΡΜΑΚΗΣ

Είναι μια πολύ καλή κίνηση, αλλά θα θέλαμε να μας μιλήσει και για τις παρούσες άδειες και το καθεστώς με το οποίο θα λειτουργήσουν αντίστοιχα καταστήματα το ερχόμενο καλοκαίρι.
Τι προτείνει για την καλύτερη αδειοδότηση;
Πως θα μπορούσε να ανακόψει, σαν αντιπολίτευση, την τακτική κατάχρησης παροχής αυτών των αδειών;

Η παρουσία της αντιπολίτευσης στηρίζεται στο παρελθόν και στα λάθη της παρούσας Δημοτικής Αρχής προς πιθανό μελλοντικό όφελος.
Οι μελλοντικοί ψηφοφόροι, όμως, εκλέγουν σύμφωνα με τα πεπραγμένα. Η πληροφόρηση είναι προσιτή σε όλους. Θα μπορούσαν, λοιπόν, να δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις τους, εάν έχουν, και να παίρνουν ουσιαστικά μέτρα και σήμερα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

Η καταγγελία γεγονότων είναι απλή τακτική, αλλά ο τόπος μας πάσχει από πρακτικές, υγροποιήσιμες προτάσεις που να ωφελήσουν τους Δημότες.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από πρόσωπα με όραμα, θάρρος και θέληση για την αξιοποίηση και την βελτίωση του τόπου. Δυστυχώς τέτοια άτομα λείπουν ή δεν δραστηριοποιούνται και δεν υπάρχει ούτε η εξαίρεση για τον κανόνα.

Ο τόπος μας αξίζει μια πιο οξυδερκή, ουσιαστική και δυναμική κριτική. Όσα και αν γράψουμε, όσα και αν πούμε δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ας δραστηριοποιηθούν ο τοπικοί σύλλογοι.

Είμαστε στο πλευρό τους και πάντα έτοιμοι να τους βοηθήσουμε ενεργά και να τους συνδράμουμε ουσιαστικά, όπως έχουμε κάνει σε όλα τα σοβαρά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον τόπο. Έχουν την δύναμη και τις γνώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους. Έχουμε το βήμα, το σθένος και την θέληση να τα δημοσιοποιήσουμε, να τα εκθέσουμε και να ασκηθεί με όποιον τρόπο η πίεση για πιο χρηστή διαχείριση και βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας...

Είναι στο χέρι μας!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

7 σχόλια:

  1. Ο μέγας προστάτης του Riviera κ. Πουλάκης δεν ήταν στην Επιτροπή; Τι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κασίμης έχει ερωτηθεί χιλιάδες φορές για το πρόβλημα της ηχορύπανσης και της καταπάτησης των παραλιών και σιωπά. Ρωτήθηκε επίσης για ποιό λογο ήταν παρών στις εγκρίσεις αδειών μουσικής για τρία(!) χρόνια, στο τοπικό. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ. Κάθε τόσο δημοσιεύει μια παλαιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου μειοψήφισε για τυπικούς λόγους και την επόμενη απουσίαζε.
    Να τα αφήσει αυτά και και να πάρει θέση κατά της παρανομίας και του αίσχους της παραλίας και κυρίως να απαντά στους δημότες όταν τον ρωτούν. Αλλού αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί νά πεί,καί τί να ομολογήσει,το αρχιλαμόγιο;Ηθελε καί τηλεοπτική παρουσία.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΥ Ο ΚΑΡΑΦΛΑΣ,ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ,ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

      Διαγραφή
  3. Όλα τα παραλιακά μαγαζιά παρανομούν και παραβιάζουν ασύστολα τις "άδειες μουσικής-μουσικών οργάνων"!!! Βγάζουν τεράστια ηχεία έξω, κάνουν "συναυλίες", πάρτι με dj, διαθέτουν κονσόλες, επαγγελματικά ηχεία με πανίσχυρους ενισχυτές και προκαλούν όχι απλά ηχορύπανση αλλά ... σεισμό στην περιοχή! Επιπλέον μάλλον κοροϊδευόμαστε όταν λέμε "...με κλειστές πόρτες και παράθυρα ..."! Ελάτε Σαββατοκύριακο στην παραλία μια επίσκεψη και δε θα πιστεύετε στα μάτια σας, ενώ τα αυτιά σας θα βουίζουν από τα 100+ db (πια 80db αυτά είναι ψίθυρος)! Είναι τέτοια η διαπασών και οι χαμηλές συχνότητες που η ενόχληση είναι εντονότατη ακόμα και τρία οικοδομικά τετράγωνα μακριά! Τα κτίσματα δε που στεγάζονται αυτά τα μαγαζιά, είναι είτε χιλιομπαλωμένες προχειροκατασκευές του 60' και του 70' που προϋπήρχαν και μετατράπηκαν κακήν κακώς σε μπαρ , είτε νεόδμητα κτίσματα, που όμως είναι ακατάλληλα για τέτοια χρήση- κλαμπ, δεν διαθέτουν καμία ηχομόνωση, ακόμα και με κλειστές πόρτες και παράθυρα ο ήχος και κυρίως τα μπάσα διαφεύγουν άνετα, με αποτέλεσμα η όχληση να είναι ανυπόφορη! Τα μαγαζιά αυτά είναι μόνο κατ' ευφημισμό και παραπλανητικά "καφετέριες" ή "κέντρα διασκέδασης" με την μετριοπαθή έννοια του όρου (υπάρχει τέτοια άραγε;)! Στην πραγματικότητα πρόκειται για κανονικότατα κλαμπ, ντισκοτέκ, συναυλιακοί χώροι, "νταπαντουπάδικα" όπως έχει επικρατήσει ο όρος! Λειτουργούν ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΑ, με σκοπό να γίνεται "βαβούρα" στην περιοχή και να μαζεύεται νεανικό κοινό, αδιαφορώντας προκλητικά για νόμους, όρια, διατάξεις, όρους αδειών και φυσικά με πλήρη αδιαφορία προς τους κατοίκους και τις οικογένειές τους, που εδώ και χρόνια υποφέρουν... Αν ήθελε ο δήμος και η αστυνομία θα μπορούσε να είχε λήξει αυτή η κατάσταση σχεδόν άμεσα! Αφού λοιπόν επικαλείστε τους όρους των αδειών, γιατί δε στέκεστε στην παραβίασή τους; Εδώ υπάρχουν πάμπολλες καταγγελίες, μηνύσεις και κατακραυγή για την υπάρχουσα κατάσταση, τόσο από πλευράς κατοίκων όσο και από τον τοπικό σύλλογο! Γιατί κωφεύετε σε όλα αυτά; Δε έχει η αστυνομία γνώση ότι παραβιάζονται τα 80db, ότι υπάρχουν ηχεία έξω, ότι υπάρχουν τεράστιοι ενισχυτές και κονσόλες; Οι προϋποθέσεις για την άδεια δεν αναγράφουν κατηγορηματικά ότι αν παραβιαστούν αφαιρείται η άδεια ; Γιατί μετά από τόσες παραβιάσεις δεν έχει αφαιρεθεί ποτέ ΜΟΝΙΜΑ καμία άδεια, ενώ οι παραβάτες παρανομούν κατ' επανάληψη γράφοντας τους όρους των αδειών στα παλιά τους τα παπούτσια; Γιατί όσες φορές γίνεται προσωρινή "αφαίρεση" άδειας μουσικής αυτό γίνεται εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, όταν δηλαδή αυτά τα μαγαζιά υπολειτουργούν και δεν ιδρώνει το αυτί τους στο ελάχιστο; Πότε αφαιρέθηκε άδεια μουσικής κατακαλόκαιρο για κανένα τρίμηνο, να χαθεί όλη η σεζόν για τον παραβάτη, να δείτε πως θα συνετιστούν και οι υπόλοιποι; Γιατί η επέμβαση της αστυνομίας δεν έχει αποτέλεσμα; Τι σόι αστυνομία είναι αυτή όταν ξενυχτάς από την αφόρητη φασαρία, καλείς το τμήμα, σου λένε στέλνω περιπολικό και περιμένεις... μάταια! Το "ντάπα-ντουπα" σου τρώει τ΄αυτιά για ώρες ακόμα, μέχρι τα ξημερώματα, που έτσι κι αλλιώς κλείνουν τα νυχτομάγαζα... Αυτή είναι συνοπτικά η "ζωή" μας στην παραλία του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος δίπλα σε όλα αυτά τα "κέντρα διασκέδασης" που έχει αδειοδοτήσει ο δήμος απλόχερα... Υποφέρουμε, η ηχορύπανση διαλύει τη ζωή μας, μεσημέρια, απογεύματα, νύχτες, ξημερώματα, χωρίς ωράρια χωρίς αιδώ! Γιατί η "αιδώς" απ' ότι φαίνεται έχει απολεσθεί από όσους υποτίθεται είναι υπεύθυνοι και διορισμένοι για την διαφύλαξη της ποιότητας της ζωής μας εδώ στον Άγιο Νικόλαο... ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τόσο από το δήμο, όσο και από την αστυνομική αρχή άμεσες και δραστικές ενέργειες ΤΩΡΑ! Εδώ και τώρα, από την αρχή του καλοκαιριού του 2013! Θέλουμε επιτέλους να ζήσουμε σαν άνθρωποι μέσα στα σπίτια μας, δεν έχει κανένας δικαίωμα να καταστρέφει έτσι τη ζωή μας και να απαξιώνει τις περιουσίες μας τόσο κραυγαλέα, τόσο προκλητικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ...ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?Ο αντιδημαρχος την εβγαλε και σας κανονισε.Αυτος που λεει οτι η παραλια δεν ειναι προστατευομενη περιοχη και βγαζει τις οικοδομικες αδειες,ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ,ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ,ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΙ .Τωρα ολως τυχαιως ειναι και αρμοδιος αντιδημαρχιδας και κατασκευαστης με πολλες οικοδομες στην περιοχη,εεεεεε ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,γιατι τα ανεχεστε και δεν πηρατε τις ντουντουκες να τους χαλασετε τα παρτυ ΑΛΛΑ ΞΕΝΥΧΤΑΤΕ ΣΙΩΠΗΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δούμε πότε επιτέλους θα μπει φίμωτρο σε όλους αυτούς τους ασυνείδητους της παραλίας! Η ηχορύπανση και φέτος το καλοκαίρι προβλέπεται εξίσου ανυπόφορη με τα προηγούμενα χρόνια. Όχι μόνο δεν "ίδρωσε το αυτί" τα παρανόμων με τα παραλιακά μπαρ, αλλά άνοιξε ακόμα ένα (πέρσι επίσης άνοιξε νέο μπαρ δίπλα στα προϋπάρχοντα). Αρχίζουμε και χάνουμε το μέτρημα στην παραλία του Αγίου Νικολάου ξέρετε εκεί μετά το τέρμα των λεωφορείων... Ποιος αποφάσισε την χορήγηση αδειών μουσικής σε όλους αυτούς, τη στιγμή που τεκμηριωμένα και κατ' επανάληψη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους όρους των αδειών;;; Μέχρι στιγμής κ.Δήμαρχε όχι μόνο δε βλέπουμε αναχαίτιση του προβλήματος της ηχορύπανσης από τα παραλιακά μπαρ, αλλά κάθε καλοκαίρι που περνάει το πρόβλημα επιδεινώνεται!!! Το 2013 δείχνει ότι θα είναι το χειρότερο καλοκαίρι όπως πάνε τα πράγματα! ΚΑΜΙΑ ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει, οι νονοί της παραλίας εξακολουθούν ανενόχλητοι αυτό που κάνουν χρόνια τώρα: Να παίζουν εκκωφαντική μουσική, χωρίς ωράρια, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς σεβασμό σε κανένα όρο "διάταξη" ή "άδειας μουσικής" και να ενοχλούν ανυπόφορα!! Πλήρης αλητεία, ξέφραγκο αμπέλι η παραλία και ο δήμος μοιράζει νέες άδειες σα να μη συμβαίνει τίποτα!!! Καταλάβετέ το καλά κύριοι, η κατάσταση δε πάει άλλο! Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλού!! Απαιτούμε να κλείσουν καταστήματα, να αφαιρεθούν οριστικά άδειες μουσικής και η χαρακτηρισμένη ως λουτρόπολις περιοχή του Αγ.Νικολάου να παραμείνει μια ευνομούμενη και ανθρώπινη συνοικία. Δε έχετε κανένα δικαίωμα να στήνετε ολόκληρη αλυσίδα μπαρ και ξενυχτάδικων μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως είναι πλέον η περιοχή μας. Δεν κάνουμε πίσω με τίποτα, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη δυνατότητα και δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια σε εκείνους που μας κάνουν το βίο αβίωτο εδώ και τόσα χρόνια στην παραλία του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πηγατε τη Πεμτη στην ΔΙΑΔΟΥΛΕΥΣΗ?
    Λοιπον δια δουλευτηκαν, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ(απαραιτητως ΔΙΟΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ)και αποφανθηκαν.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.φταιει η νομοθεσια ,η πολεοδομια ,η αστυνομια,κλπ κλπ .Οι μονοι που δεν φταινε και δεν μπορουν να κανουν τιποτα, ειναι οι ΔΗΜΑΡΧΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

    Τι καθοσαστε και γραφετε κατεβατα,και κουραζετε τα χερακια σας, που θα σας ηταν ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ,ΑΝ ΤΑ ΑΣΚΟΥΣΑΤΕ ΣΕ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ?
    ΜΕ ΤΙς ΥΓΕΙΕς ΣΑΣ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΑΡΑ.....πανω στην πλατεια.


    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου