Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σπάτα, Άρτεμις - ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΠΕΙΓΟΝ

Στη φάση αυτή χρειάζεται η σταδιακή εφαρμογή ενός ΣΧΕΔΙΟΥ ασφαλούς παράδοσης - παραλαβής του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος από την απερχόμενη στη νέα δημοτική αρχή. Η διαδικασία αυτή βαρύνει κυρίως τους δημάρχους και δεν πρέπει να περιορισθεί στην τυπική υπογραφή του συνοπτικού πρωτοκόλλου, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, με τα εθιμοτυπικά που το συνοδεύουν
και την εν συνεχεία εγκατάσταση και παραπέρα την εκλογή Προεδρείου του νέου Δ.Σ., κλπ.
Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπως ο Δήμος μας, για ασφαλή διέλευση – μετάβαση εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.
Παραδείγματα (εκτός από τα τυπικά και απλά, όπως το δημοτικό ταμείο, κλπ), είναι η παράδοση – παραλαβή ειδικών θεμάτων, όπως:
α) Το κρίσιμο αποτέλεσμα (ή όχι) του από 7.3.2012 διαταχθέντος «διαχειριστικού – οικονομικού ελέγχου» στο νέο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, για την προηγούμενη τετραετία (2007-2010) και εφόσον κριθεί απαραίτητο για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί (Σχετικά τα υπ’ αριθ. πρωτ: ΓΕΔΔ/Φ.115/2012/3584/7.3.2012, ΔΕΚΟ/Α/1018373/ΕΞ/25.1.2012 και ΔΕΔΕΚ/Α/1175779ΕΞ/10.12.2012). Σημειωτέον ότι μετά την κατάργηση των Οικονομικών Επιθεωρήσεων, ενδέχεται να χρειασθεί η αναζήτηση της εξέλιξης της υπόθεσης στα νέα όργανα του Δημοσιονομικού Ελέγχου.
β) Εκκρεμότητες που αφορούν έσοδα (βλ. το υπ’ αριθ. πρωτ: 15265/29.9.2011, το υπ’ αριθ. πρωτ: 18496/20.6.2011, την μη είσπραξη λογαριασμών ύδρευσης – με τις επιπτώσεις εξ όλων αυτών, κλπ)
γ) Υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που αφορούν ή απορρέουν από τη σύναψη του εσωτερικού μνημονίου του Δήμου Σ-Α (Μητρώου δεσμεύσεων, κλπ), με βάση την υπ’ αριθμ. 54/27-12-2012 Εγκύκλιο του ΥΠΕΣ (βλ. και υπογραφέν Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπ. Οικονομικών και του Δήμου, το ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΡΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ, κλπ)
δ) Το κρίσιμο αποτέλεσμα (ή όχι) του από 22.3.2013 διαταχθέντος ελέγχου στο νέο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, με βάση τα υπ’ αριθ. πρωτ: ΓΕΔΔ/Φ.363.13/5651/22.3.2013 και ΣΕΕΔΔ/Φ.2Δ/74/6533/31.5.2013 και σε συνάφεια με τα έγγραφα της ΚΥΔ (από 29.5.2013 έκθεση αυτοψίας, έγγραφο 8153/1746/2013/3.12.2013, κλπ).
ε) Η κατά περίπτωση σε σοβαρά θέματα σύσταση επιτροπής παράδοσης – παραλαβής περιουσιακών ή άλλων στοιχείων και υποθέσεων, όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν την ύδρευση (δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, κλπ), την ακίνητη δημοτική περιουσία, εξέλιξη μεγάλων ή «γκρίζων» υποθέσεων, κλπ
Επίσης μετά την παραλαβή η εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και διαχείριση δείχνει την ωφελιμότητα ειδικών εγγράφων αναζήτησης και ανάληψης ευθύνης

5 σχόλια:

  1. ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΑΦΕΛΟΥΣ .....ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ .ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ (ΠΑΛΙΟΙ ) ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΘΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΥΠΟΨΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.Αυτο θα τους γυρισει μπουμεραγκ γιατι και θα ζαλωθουν ολα τα κακως κειμενα και θα τους λενε και συν ενοχους.ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ.
    Η Σπαταρτεμησια δεν δινει δευτερη ευκαιρια ας μαθουν απο τα λαθη των πολλων προηγουμενων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΗΞΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ...ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.Ο ΜΟΥΓΓΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΙΟΣ ΤΙ,ΠΟΤΕ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ,ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΟΛΟΥΤΣΑ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΦΡΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΕΔΩ ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΚΟΥΤΣΟΜΑΡΚΟ,ΠΟΥΛΑΚΙ,ΟΙ ΛΕΛΕΔΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΓΓΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ?

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟΥΣ 61 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ Ε??? ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ....ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΣ,ΚΑΙ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΡΕ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΤΕ Ο ΜΟΥΓΓΟΣ.ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ,ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΝΕΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ.Ο ΜΟΥΓΓΟΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ,ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτα να δεις που αγαπησαν τον Ποθουλακη ........
    ΒΡΕ ΧΑΖΟ ,ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ αυτα που γραφεις ,οπως τα γραφεις ,με την συχνοτητα που τα γραφεις, αφορουν κανεναν αλλο εκτος απο εσενα την γραμματικη την ορθογραφια και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ?αμαν αδερφε προβλημα.....δεν σου ειπαν οτι το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται και ο παππας?Δηλαδη απο Σεπτεμβριο που θα αναλαβει τι θα κανεις?ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΛΙΓΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Καλο θα σου κανει ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΕΡΝΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΤΣΙ Τους αφηνουν στην ιδια ταξη Ο κακος χαμος, ειναι τα σχολια που γραφεις δυο δυο και τρια τρια.....αμαν πια....ΒΑΛΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ .....ΠΗΔΑΜΕ.....Σαν ανωνυμο, την παταμε και διαβαζουμε την πρωτη γραμμη.....ΑΑΑΑΑΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ...ΕΕΕΕ ΚΑΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου