Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Μαζικές απολύσεις «βλέπει» η ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ  Μαζικές απολύσεις «βλέπει» η ΑΔΕΔΥ
Τη βεβαιότητα πως «βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών
απολύσεων» εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, σήμερα το μεσημέρι, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ηδη η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε στάση εργασίας για την ερχόμενη Τρίτη. Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ μετέβη αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο κ. Μανιτάκης του διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Η ΑΔΕΔΥ επιμένει πως ότι «η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο».

Ο Αντώνης Μανιτάκης επεσήμανε στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Πάντως, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας, 12 το μεσημέρι μέχρι την λήξη του ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου και καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Μαζικές απολύσεις «βλέπει» η ΑΔΕΔΥ | κοινωνια | ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου