Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Porsche 935


Οταν αποκαλύφθηκε το 2019 η σύγχρονη εκδοχή της Porsche 935 πολλοί την θεώρησαν ως αναβίωση της θρυλικής αγωνιστικής έκδοσης της δεκαετίας του ’70, άλλοι την είδαν ως απλά μια παρατραβηγμένη και φανταχτερή παραλλαγή της 911 GT2 RS.Η Porsche κατασκεύασε μόλις 77 μονάδες της 935, όμως υπάρχει μία που δεν είναι σαν τις άλλες, διότι έχει μερικά πολύ ξεχωριστά στοιχεία, και που αναζητά το νέο της ιδιοκτήτη. Η συγκεκριμένη 935 αποτέλεσε τη 49η μονάδα της Porsche που κατασκεύασε συνολικά και πριν επιστρέψει στην αντιπροσωπεία παρέμεινε στον κάτοχό της μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Η βάση της είναι η 911 GT2 RS, ενώ ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από την 935/78 που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1978. Στον δημόσιο δρόμο φυσικά είναι παράνομη, όμως σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα που μπορούν να κυκλοφορούν μόνο στις πίστες, είναι τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή που δύσκολα βρίσκεις όμοιά της.

Τα χρώματα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένα από εκείνο της συμμετοχής «Interscope Racing», η οποία κατέκτησε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona. Κυριαρχεί το μαύρο, αλλά και στοιχεία με κόκκινο, πορτοκαλί και ροζ. Στις πόρτες υπάρχουν αυτοκόλλητα με το νούμερο 70 -του νικηφόρου αγωνιστικού- με τις 18άρες ζάντες να είναι της BBS.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών «Bring a Trailer», η συγκεκριμένη 935 έχει διανύσει μόλις 146 χιλιόμετρα και αυτό αποδεικνύεται από την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με τον πωλητή, το αυτοκίνητο έχει κινηθεί για τις ανάγκες δύο εκδηλώσεων και μίας φωτογράφισης.

Σε εξίσου εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και το εσωτερικό, με τα μπάκετ καθίσματα της Recaro, τα οποία έχουν κέλυφος από ανθρακονήματα να κυριαρχούν, ενώ ο «πισταδόρικος» αέρας είναι διάχυτος σε κάθε σημείο. Από το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων μέχρι τα αναλογικά όργανα και το κλωβό ασφαλείας.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η Porsche 935 κόστιζε κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά στη δημοπρασία οι προσφορές έχουν ξεπεράσει ήδη τα 1,3 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου