Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Rolls-Royce Cullinan του DJ Tiesto


Ο πασίγνωστος παραγωγός και DJ αποφάσισε να στραφεί στη δημοφιλή γερμανική εταιρεία τροποποίησης αυτοκινήτων Mansory, θέλοντας να δώσει ένα ξεχωριστό ύφος και στυλ στο νέο του απόκτημα Rolls-Royce Cullinan.Η Mansory δεν έχασε έτσι την ευκαιρία να βάλει σε ακόμα ένα αυτοκίνητο πολυτελείας και υψηλών επιδόσεων την υπογραφή της. H Cullinan του Tiesto φοράει ένα μακρύτερο κιτ με μεγαλύτερα μέρη εμπρός και πίσω και έχει και «φουσκωμένες» πλαϊνές φούστες.

Διαφοροποίηση έχει δεχθεί επίσης και το χαμηλότερο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ προστέθηκε και μία διαφορετική πίσω αεροτομή.

Θέλοντας να της προσδώσει ένα πιο σπορ ύφος, η Mansory τοποθέτησε aftermarket ζάντες μεγαλύτερης διαμέτρου. Το σύνολο δεν είναι γεμάτο μόνο με μαύρο χρώμα, όπως εξαπατά εκ πρώτης όψεως, αλλά έχει και κομμάτια από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό, οι Γερμανοί μάρκαραν ως συνήθως το όνομα της εταιρείας τους σε διάφορα σημεία της καμπίνας, αλλά και την υπογραφή του DJ Tiesto.

Αυτό που τραβάει περισσότερο το βλέμμα στο σαλόνι είναι η σημαντική χρήση του πορτοκαλί χρώματος, ωστόσο αυτό φαίνεται περισσότερο απ’ έξω. Υποθέτουμε πάντως, ότι το χρώμα του εσωτερικού μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Tiesto είναι Ολλανδός και ως γνωστόν, οι Ολλανδοί έχουν ως χρώμα κατατεθέν το πορτοκαλί ή «oranje».

Δεν έγινε πουθενά λόγος για βελτίωση της απόδοσης της Cullinan παραδόξως, αλλά δεν είναι και ότι βγήκε από το εργοστάσιο της Rolls-Royce χωρίς κάποια διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, το υπερπολυτελές βρετανικό SUV διαθέτει έναν V12 twin-turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 562 ίππους, ενώ η έκδοση Black Badge είναι ελαφρώς πιο «άγρια», αφού αποδίδει 592 ίππους.

Σε αριθμούς, η Cullinan κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Όλα αυτά, όντας πολύ βαρύ, καθώς έχει ζυγιστεί στους 2,7 τόνους.

Σε κάθε περίπτωση, η Rolls-Royce Cullinan του Tiesto δεν χάνει την κομψή εμφάνιση και το ύφος της, με την Mansory να είναι κάπως πιο διακριτική συγκριτικά με άλλες φορές σε αυτή την τροποποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου