Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Σκηνοθέτης έπαιξε τα λεφτά που του έδωσε το Netflix στο χρηματιστήριο: Το αστρονομικό ποσό και η εταιρεία που επένδυσε

Το 2018, σε μια εποχή που οι γίγαντες του streaming, όπως το Netflix και το Amazon Prime, ανταγωνίζονταν σκληρά για συναρπαστικό περιεχόμενο, ο Rinsch πρότεινε την ιδέα μιας σειράς επιστημονικής φαντασίας.Ο Carl Rinsch, ένας σκηνοθέτης που κάποτε έκλεισε μια επικερδή συμφωνία με το Netflix, έπαιξε ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της σειράς στο χρηματιστήριο, αντί να αναλάβει την παραγωγή της αναμενόμενης σειράς.

Το 2018, σε μια εποχή που οι γίγαντες του streaming, όπως το Netflix και το Amazon Prime, ανταγωνίζονταν σκληρά για συναρπαστικό περιεχόμενο, ο Rinsch πρότεινε την ιδέα μιας σειράς επιστημονικής φαντασίας. Παρόλο που η Amazon φαινόταν αρχικά έτοιμη να σφραγίσει μια άτυπη συμφωνία με τον Rinsch για ένα σημαντικό ποσό, το Netflix εξασφάλισε τελικά τη συμφωνία με μια εντυπωσιακή προσφορά 61,2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σειρά, που αργότερα ονομάστηκε «Conquest».


Το Netflix συμφώνησε να πληρώσει τον Rinsch σε δόσεις. Μέχρι το 2020, ο σκηνοθέτης είχε λάβει 44,3 εκατομμύρια δολάρια. Παρά ταύτα, ο Rinsch ζήτησε πρόσθετα κεφάλαια, επικαλούμενος την κλιμάκωση του κόστους παραγωγής. Οι New York Times ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Rinsch είχε μείνει πίσω σε αρκετές προθεσμίες παραγωγής και αμφιταλαντευόταν μεταξύ δύο εκδοχών σεναρίου.


Υποκύπτοντας στα αιτήματά του, το Netflix μετέφερε επιπλέον 11 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία παραγωγής του Rinsch. Σοκαριστικό είναι ότι ο Rinsch διοχέτευσε 10,5 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κεφάλαια στον προσωπικό του χρηματιστηριακό λογαριασμό. Ξεκίνησε ένα υψηλού ρίσκου οικονομικό εγχείρημα, τοποθετώντας εκατομμύρια σε ασταθή χρηματιστηριακά στοιχήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής επένδυσης στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Gilead Sciences.

Αυτό το στοίχημα είχε ως αποτέλεσμα την ταχεία απώλεια 5,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ανεπηρέαστος, ο Rinsch ανακατεύθυνε τα υπόλοιπα χρήματα σε κρυπτονομίσματα, επενδύοντας πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια σε Dogecoin μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής Kraken. Το στοίχημα στο ψηφιακό νόμισμα, που συχνά υποστηρίζεται από τον Elon Musk, αποδείχθηκε τυχερό: το χαρτοφυλάκιο του Rinsch αυξήθηκε σε σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.

Η αποκάλυψη των οικονομικών περιπετειών του Rinsch ήρθε τη στιγμή που το Netflix είχε ήδη αποφασίσει να διακόψει τη χρηματοδότηση του «Conquest» για λόγους που δεν είχαν αποκαλυφθεί λίγους μήνες πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου