Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Lamborghini Huracan

Έπειτα από δέκα χρόνια παρουσίας, η Lamborghini Huracan ρίχνει οσονούπω τίτλους τέλους, καθώς πρόκειται να περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τόσο για την ιταλική φίρμα, όσο και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.Οι άνθρωποι της εταιρείας από την Sant’Agata ήδη κάνουν δοκιμές εξέλιξης στο καινούργιο supercar, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς ή στις αρχές του 2025.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία γι’ αυτό, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες από τη Lamborghini πληροφορίες το αμάξωμα της μελλοντικής Huracan θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από το αντίστοιχο της Revuelto, ενώ ίσως να κινείται από έναν V8 twin-turbo κινητήρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ήδη υπάρχον ατμοσφαιρικός V10 της υπάρχουσας Huracan θα σταματήσει να υφίσταται. Θυμίζουμε ότι η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 639 ίππους, ενώ στη έκδοση Sterrato αποδίδει 610 ίππους.

Η επιλογή των ανθρώπων της Lamborghini προς τον V8 κινητήρα συναρτάται με την προσπάθειά τους να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ο χαρακτηριστικός ήχος που εκπέμπει ένα τέτοιας διάταξης μοτέρ και που αποτελούσε ένα από τα βασικά στοιχεία μιας Lamborghini.

Ήδη τα πρώτα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του νέου μοντέλου έχουν κάνει την εμφάνισή τους πέριξ του εργοστασίου της ιταλικής εταιρείας, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα που θα έχει το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει τη Huracan.

Πάντως, με αυτό τα στελέχη της Lamborghini αναμένουν να συνεχιστεί η καλή εμπορική πορεία της η οποία είναι διαρκώς ανοδική τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου