Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Nissan 240Z

 Ένα επετειακό αγωνιστικό αυτοκίνητο ετοιμάζει η Nissan στο πρόσωπο του Nissan Rally Z το οποίο θα παρουσιάσει στην φετινή Έκθεση βελτιώσεων SEMA, με σκοπό να τιμήσει τον προκάτοχό του ο οποίος έγραψε ιστορία τη δεκαετία του ’70.Θα έλεγε κανείς πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να αναβιώσει τη μεγάλη της επιτυχία, κατασκευάζοντας το Rally Z και η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από αυτό.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία σύγχρονη έκδοση του ιστορικού 240Z, το οποίο σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή κατακτώντας κυριαρχικά το Ράλλυ Σαφάρι του 1971, κάνοντας το «1-2» με τους Έντγκαρ Χέρμαν και Σέικαρ Μέτα.

Το νέο Nissan Rally Z το ανέλαβε η Tommy Pike Customs, η οποία είχε αναλάβει το 2023 και το Nissan Sunny pick up. Το αυτοκίνητο διαθέτει αγωνιστική ανάρτηση της KW, ιδανική για αγώνες ράλι, ενώ δεν λείπει ο σπορ χαρακτήρας της Nismo.

Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 7 εκατοστά, οι ζάντες έχουν μία σύγχρονη σχεδίαση και τα ελαστικά είναι της Yokohama.Το κάτω μέρος του Rally Z ξεχωρίζει χάρη στα προστατευτικά του, τα οποία προορίζονται να καλύψουν ευαίσθητα σημεία σε χωμάτινες καταστάσεις. Ταυτόχρονα, ο φωτισμός είναι full LED.

Στα του κινητήρα, το αγωνιστικό αυτοκίνητο κοσμείται από έναν twin-turbo V6 σύνολο, το οποίο αποδίδει περίπου 405 ίππους. Επίσης, η Nissan έχει προσθέσει νέο σύστημα εξάτμισης, κάλυμμα κινητήρα από ανθρακονήματα συν αρκετά επιπρόσθετα εξαρτήματα για την όσο πιο εύρυθμη λειτουργία του.

Το χρώμα του είναι ένα ανοιχτό κόκκινο, το καπό είναι μαύρο και ο συνολικός χρωματισμός παραπέμπει στο 240Z, ενώ δανείζεται και τον αριθμό που είχε το θρυλικό αγωνιστικό (11) όταν κέρδιζε το Ράλι Σαφάρι.

Το Nissan Rally Z θα παραταχθεί στη φετινή έκθεση SEMA, δίπλα σε ένα πιστό αντίγραφο του 240Z, τιμώντας έτσι την ένδοξη αγωνιστική ιστορία του δεύτερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου