Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Mercedes F1 πριν την υβριδική εποχή του Λιούις Χάμιλτον πουλήθηκε σε διαστημικό ποσό...


Το συγκεκριμένο μονοθέσιο μάλιστα, ήταν ακριβώς εκείνο που χάρισε την πρώτη νίκη στον Βρετανό πρωταθλητή με την Mercedes στο Grand Prix της Ουγγαρίας εκείνης της χρονιάς.Η Mercedes W04/04 εκτός από την ιστορική σημασία για την πρώτη νίκη του Χάμιλτον έχει ακόμα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι ουσιαστικά ο «Τελευταίος των Μοϊκανών» των V8 μονοθεσίων πριν έρθει η σύγχρονη υβριδική εποχή στη Formula 1.

Στο Λας Βέγκας ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης του μονοθεσίου και το ποσό τελικά που πωλήθηκε προκαλεί ζαλάδα. Ο μερακλής και σίγουρα πολύ πλούσιος συλλέκτης που έκανε δική του αυτήν την Mercedes W04 ξόδεψε 17,1 εκατομμύρια ευρώ για να την κάνει δική του, ένα ποσό που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των ανθρώπων της RM Sotheby’s που περίμεναν ένα ποσό της τάξης των 10 με 14 εκατομμυρίων ευρώ.



Το μονοθέσιο που έβαλε στο γκαράζ του ο σίγουρα ζάμπλουτος αγοραστής είναι εξοπλισμένο με έναν ατμοσφαιρικό V8 2,4 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια KERS αποδίδει 830 ίππους στις 18.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 7τάχυτο σειριακό της Ztrac, ενώ οι αναρτήσεις είναι τεχνολογίας FRIC τόσο μπροστά όσο και πίσω. Η Mercedes W04/04 είναι πλήρως λειτουργική κάτι που σίγουρα έπαιξε το ρόλο του στη διαμόρφωση της τελικής της τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου