Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ημίγυμνος δερβίσης «σκανδαλίζει» την Τουρκία

 Βολές κατά του δήμου Σμύρνης για την εκδήλωση - Αντιδράσεις από συντηρητικούς και φανατικούς ισλαμιστές «Φωτιές» άναψε στη συντηρητική Τουρκία, ο χορός ενός ημίγυμνου δερβίση στη Σμύρνη, στη διάρκεια εκδηλώσεων στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης της «Παγκόσμιας Ένωσης Δήμων» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.
Ο χορευτής Ζιγιά Αζάζι, ξεκίνησε να χορεύει ημίγυμνος αφού πρώτα αφαίρεσε το πουκάμισο και το τουρμπάνι από το κεφάλι του, υπό τους ήχους φλάουτου, προκαλώντας αντιδράσεις σε συντηρητικούς και φανατικούς ισλαμιστές.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κατηγόρησε τον κεμαλικό δήμαρχο Σμύρνης Τουντς Σoγιέρ, που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) για «σκάνδαλο», ενώ κατηγόρησε τον επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την παρουσία του στην «προκλητική εκδήλωση».


Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ο δήμαρχος Σμύρνης δήλωσε πως στόχος του είναι η δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής προσέγγισης, ακόμη και με «τολμηρά βήματα», όπως ο χορός του ημίγυμνου δερβίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου