Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Σατιρικό «αντίο» στη Μέρκελ από το «The Onion»

 Η καγκελάριος αποχωρεί με δώρο... την Ελλάδα
Σύμφωνα με το καυστικό δημοσίευμα του ιστότοπου των αστείων fake news, η Γερμανίδα πολιτικός δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένη με το δώρο της... Με ένα σατιρικό άρθρο αποχαιρετά την Άνγκελα Μέρκελ ο ιστότοπος «The Onion» (αμερικανικός ιστότοπος με αστεία fake news) μεταδίδοντας ως «είδηση» την απόφαση της ΕΕ να τιμήσει τη καγκελάριο που αποχωρεί από το πηδάλιο της Γερμανίας μετά από 16 χρόνια χαρίζοντάς της την... Ελλάδα.
«Σε μια τελετή για την αποχώρησή της από το πόστο της καγκελάριου της Γερμανίας μετά από 16 χρόνια, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίμησαν τη θητεία της Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή, χαρίζοντάς της την Ελλάδα. "Ελπίζουμε ότι η καγκελάριος θα δεχτεί το έθνος της Ελλάδας ως μικρό αποχαιρετιστήριο δώρο, που εκφράζει την εκτίμησή μας για την πολυετή υπηρεσία της", δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι μετά από τόσα χρόνια ιδιαίτερης προσοχής [της Μέρκελ] προς το μεσογειακό κράτος, είναι δίκαιο να γίνει πλέον δική της η Ελλάδα για να την κάνει ό,τι θέλει. "Καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς θητείας της, η καγκελάριος Μέρκελ συνέβαλε στην καθοδήγηση χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω πολλών κρίσεων και καθιερώθηκε ως μία από τους πιο επιδραστικούς ηγέτες της εποχής μας, φροντίζοντας πάντα να συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα στα σχέδιά της. Από την εκπληκτική ιστορία της Αθήνας μέχρι τα εκατοντάδες νησιά και τα χρόνια αναγκαστικών μέτρων λιτότητας, η Ελλάδα έχει πάρα πολλά να προσφέρει σε μια συνταξιούχο ηγέτιδα με το εκτόπισμα και τα γούστα της κας Μέρκελ. Μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι φυσικά ανεπαρκής για να εκφράσει την εκτίμηση που τρέφουμε όλοι για την καγκελάριο, αλλά είναι ο δικός μας τρόπος να την ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει κάνει. Με αυτό το δώρο, διασφαλίζουμε ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα μπορεί να συνεχίσει να διαμορφώνει την Ελλάδα κατ' εικόνα της για πολλά χρόνια ακόμη"», αναφέρει το άρθρο του «Onion».

Το καυστικό δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι η Μέρκελ δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένη από το «δώρο» της ΕΕ, αφού κάποιος την άκουσε να σχολιάζει στο σύζυγό της πως «ταιριάζει στην Ε.Ε. να προσπαθήσει να της φορτώσει κάποιο φθηνό, άσχημο και παλιό πράγμα που αποκλείεται να ήθελε ένας λογικός άνθρωπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου