Γιατί η Ελισάβετ συμμετείχε στο μεγαλύτερο «κουκούλωμα» σκανδάλου κατασκοπείας στη βρετανική ιστορία - Τι ένοχα μυστικά για τους Ουίνσδορ γνώριζε ο ιστορικός τέχνης Άντονι Μπλαντ και την «κρατούσε στο χέρι» - Το δίκτυο των Βρετανών αριστοκρατών και γιατί έδωσαν στους Σοβιετικούς τους κωδικούς Enigma - Γιατί η πριγκίπισσα Μαργαρίτα έκαψε τις ενοχοποιητικές επιστολές Οκτώβριος του 1970. Λονδίνο. Νωρίς το απόγευμα. Το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο φτάνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός των Συντηρητικών Έντουαρντ Χιθ έχει ένα καυτό φάκελλο που πρέπει να παραδώσει στη βασίλισα Ελισάβετ. Σύμφωνα με στοιχεία της MI5, ένας από τους στενότερους και παλαιότερους συνεργάτες της, ο σερ Άντονι Μπλάντ, υπεύθυνος για όλα τα ιστορικά κειμήλια του στέμματος, θέση που κατέχει από το 1945, είναι κατάσκοπος των Σοβιετικών! Σύμφωνα με την MI5 είναι το άγνωστο μέλος της περίφημης ομάδας των «Κατασκόπων του Κέιμπριτζ», ένα σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε στις αρχές τις δεκαετίας του 1950.
Η βασίλισα τον υποδέχεται στο ιδιαίτερο γραφείο της, στο Μπάκιγχαμ. Ο Χιθ ξεροβήχει, την ενημερώνει για την σοβαρότητα του θέματος και της ανακοινώνει τον ρόλο του Μπλάντ.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» της λέει και της παραδίδει τον φάκελλο. Η Ελισάβετ τον κοιτάει ανέκφραστη. Παίρνει τον φάκελο. Toυ απαντάει πως το γνωρίζει. Ο Χιθ την κοιτάει γεμάτος απορία. Η βασίλισα του λέει πως «καλύτερα να ξεχάσουμε το όλο θέμα». Ο Χιθ εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει: «Από πότε το γνωρίζετε μεγαλειοτάτη;».
- «Από την αρχή» του ανταπαντά. Η Ελισάβετ παίρνει τον φάκελο και τον κρύβει στο συρτάρι της.
Και εκεί θα παραμείνει θαμμένος ο φάκελος, μέχρι τον Νοέμβριο του 1979, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ θα φέρει το θέμα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και θα ξεσκεπάσει τον ρόλο του Άντονι Μπλαντ. Παρών στη συνεδρίαση είναι και ο Αλεκ Ντάγκλας Χιού, πρώην πρωθυπουργός από τον Οκτώβριο του 1963 έως τον Οκτώβριο του 1964, που ακούει από χείλη της Θάτσερ για πρώτη φορά για τον Άντονι Μπλαντ. Ούτε αυτός γνώριζε. Υπάρχει σοβαρό συνταγματικό ζήτημα: Η βασίλισσσα γνώριζε από τις αρχές της δεκαετία του 1950 για τον ρόλο του Μπλάντ αλλά δεν ενημέρωσε τους πρωθυπουργούς της. Περιέργως πώς, το θέμα αποσιωπάται τελείως!
Νοέμβριος του 1934. Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Τέσσερις ταλαντούχοι νέοι γίνονται διπλοί πράκτορες και δίνουν πολύτιμα μυστικά στους Ρώσους. Ανάμεσά τους, ο διαβόητος Κιμ Φίλμπι, που έφτασε μέχρι και επικεφαλής της αντικατασκοπείας του MI6! Ολοι μέλη της Βρετανικής αριστοκρατίας. Μαζί, οργανώνουν ένα δίκτυο κατασκοπείας με κίνητρο το νεανικό τους ιδεαλισμό, και το μίσος τους για το φασισμό. Στο όνομα της μάχης κατά του Χίτλερ, αποκαλύπτουν πολύτιμες πληροφορίες στους Σοβιετικούς, όπως τους κωδικούς Enigma και πυρηνικά μυστικά.
Για περισσότερα από 20 χρόνια, θα προμηθεύουν τους Σοβιετικούς με απόρρητα μυστικά της Δύσης. Η δράση τους έλαβε τέλος όταν οι δύο από τους πέντε, ο Μπέρτζες και Μακλίν διέφυγαν από το λιμάνι Southampton στις 25 Μαρτίου 1951 στη Σοβιετική Ένωση. Η κατασκοπευτική δραστηριότητα του Μπλαντ αποκαλύφθηκε το 1964 και αναγκάστηκε να ομολογήσει. Δημόσια όμως θα γίνει γνωστός ο ρόλος του το 1979 από την Μάργκαρετ Θάτσερ. Ολα αυτά τα χρόνια παραμένει στη θέση του ως υπεύθυνος των ιστορικών κειμηλίων του Στέμματος και προστατευόμενος της Βασίλισας Ελισάβετ.
To 1956, μάλιστα, η Ελισάβετ τον χρίζει ιππότη του στέμματος, όταν ήδη γνώριζαν στο παλάτι για τον ρόλο του ως κατάσκοπο της Σοβιετικής Ένωσης! Το 1948, μάλιστα, ο Τόμι Λασάλ, προσωπικός γραμματέας του Γεωργίου Στ΄ συνοδεύοντας ένα νέο μέλος της γραμματείας στους διαδρόμους του Μπάκιγχαμ, όταν πέρασαν μπροστά από τον Μπλαντ, του είπε ψιθυριστά στο αυτί: «Και αυτός εδώ είναι ο Ρώσος κατάσκοπός μας»...
Ο Άντονι Μπλάντ (δεξιά) και ο ηθοποιός που τον υποδύεται στο «The Crown»
Ο Άντονι Μπλαντ ήταν από τους πιο σοβαρούς ιστορικούς τέχνης στη Βρετανία. Μπαίνει στις υπηρεσίες του Στέμματος το 1945 και αμέσως γοητεύει την Βασίλισα Μαίρη, γιαγιά της Ελισάβετ και γίνεται στενός της φίλος και σύμβουλος. Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο Γεώργιος Στ', πατέρας της Ελισάβετ, τον στέλνει στην Γερμανία σε μυστική αποστολή να βρει και να επαναπατρίσει στη Βρετανία κλεμμένους θυσαυρούς του στέμματος από τους Ναζί αλλά και ευαίσθητα έγγραφα «που δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια».
Παραμένει μυστήριο τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Γεώργιος Στ', αλλά φαίνεται πως αναζητούσε επιστολές της πριγκίπισας Βίκυ, μεγαλύτερης κόρης της Βασίλισας Βικτωρίας που είχε παντρευτεί τον Γερμανό αυτοκράτορα Φρειδερίκο Γ΄ και το 1858 στέφθηκε Αυτοκράτειρα της Γερμανίας και Βασίλισσα της Πρωσίας. Ο μεγαλύτερος της γιος, ήταν ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β΄που οδήγησε την Γερμανία στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο και στη σύγκρουση με την Βρετανία.
Καθόλη την διάρκεια της ζωής της η Αυτοκράτειρα, κρατούσε επαφή με την μητέρα της Βασίλισσα Βικτωρία και την ενημέρωνε για τα όλα όσα συνέβαιναν στην Γερμανική Αυτοκρατορική Αυλή και την διπλωματία. Ηταν τα μάτια και τα αυτιά της Βρετανίας στη Γερμανία. Επίσης πρέπει να υπήρχαν και ερωτικές επιστολές της Βίκυ προς τρίτους άντρες. Ο Μπλαντ χρησιμοποίησε όλη του την γοητεία για να πείσει μια από τις εγγονές της για να του δώσει τις επιστολές. Ανάμεσά τους υπήρχαν και ερωτικές επιστολές της Βασίλισσας Βικτωρίας προς ένα σκωτσέζο λόρδο, όταν ήταν ακόμη νέα πριγκίπισσα και πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Άλμπερτ.
Η βασίλισσα Βικτώρια ήταν και γνωστή ως η «γιαγιά της Ευρώπης» καθώς τα περισσότερα από τα εννέα παιδιά της, ολλά από τα παιδιά τους, έκαναν δυναστικούς γάμους, σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να επεκταθεί η επιρροή της Βρετανίας.
Έτσι, μέσα σε δύο γενιές, τα 42 εγγόνια της Βικτώριας μπορούσαν να βρεθούν στις βασιλικές οικογένειες της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας. Φαίνεται πως μέχρι τον θάνατό της, το 1901, παιδιά και ορισμένα εγγόνια της έδιναν λεπτομερή ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες στις οποίες βρίσκονταν.
Ήταν φανερό, λοιπόν, πως η Βρετανική βασιλική οικογένεια είχε στήσει τον μεγαλύτερο μηχανισμό κατασκοπείας σε όλες τις ευρωπαϊκες αυλές, μέσω των δέσμων αίματος και συγγένειας και ήθελαν πλέον να σβήσουν τα ίχνη, μπροστά στη νέα εποχή που ξημέρωνε, μετά τους δύο αιματηρούς παγκοσμίους πολέμους.
Το πιο σημαντικό, όμως, που ανακάλυψε, ο Μπλαντ στα ταξίδια του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επιστολές που αποκάλυπταν τις σχέσεις των Ναζί με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Είναι γνωστό, πλέον, πως ο Εδουάρδος 8ος που άφησε τον θρόνο του για την αμερικανίδα Γουόλις Σίμσον, ήταν θαυμαστής των Γερμανών και του Χίτλερ και τον είχε επισκεφτεί πολλές φορές στο Βερολίνο. Λέγεται, μάλιστα, πως υπήρχε και μια μυστική συμφωνία Χίτλερ- Εδουάρδου για την παλλινόστησή του τελευταίου στον Βρετανικό θρόνο, σε περίπτωση που οι Γερμανοί θα κέρδιζαν τον πόλεμο κατά της Βρετανίας.
Φαίνεται, όμως, πως δεν ήταν ο Εδουάρδος το μοναδικό μέλος της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε γοητευθεί από τον Χίτλερ και τους Ναζί. Ο Μπλαντ έκανε συνολικά τέσσερα ταξίδια στην Ευρώπη μεταξύ 1945 και 1947 προκειμένου να συγκεντρώσει ευαίσθητα έγγραφα και στοιχεία για λογαριασμό του Στέμματος.
Το 1984, έναν χρόνο έπειτα από τον θάνατο του Μπλαντ, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα σάρωσε όλα τα παλάτια, από το Μπάκιγχαμ μέχρι το Κένσιγκτον, το Κλάρενς και το Σεν Τζέιμς, συγκέντρωσε όλη την αλληλογραφία της μητέρας της Ελισάβετ και κατέστρεψε όλες τις προσωπικές της επιστολές. Ο Ντέιβιντ Γκρίφιν, σοφέρ της, διέκρινε ανάμεσά τους να καίγονται ακόμα και επιστολές προς την Νταϊάνα. Χιλιάδες επιστολές έγιναν στάχτη στο γκαράζ.
Ολα αυτά τα χρόνια και μέχρι την αποκάλυψή του το 1979, ο Άντονι Μπλαντ παρέμεινε υπό την προστασία της Ελισάβετ, παρόλο που ο ρόλος του ήταν γνωστός στο παλάτι από τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Aπό το 1964 αποδέχθηκε να παίξει διπλό ρόλο για τις μυστικές υπηρεσίες τον ξεσκέπασαν.
Ολα αυτά περιέχονται στο νέο αποκαλυπτικό βιβλίο με συνεντεύξεις από πρώην σωματοφύλακές τους που θα κυκλοφορήσει στο τέλος της εβδομάδας «ΤHE SECRET ROYALS: SPYING AND THE CROWN, FROM VICTORIA TO DIANA» των Richard Aldrich και Rory Cormac.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2024
(10140)
- ► Δεκεμβρίου (954)
- ► Σεπτεμβρίου (704)
- ► Φεβρουαρίου (837)
- ► Ιανουαρίου (1041)
-
►
2023
(11198)
- ► Δεκεμβρίου (779)
- ► Σεπτεμβρίου (772)
- ► Φεβρουαρίου (1122)
- ► Ιανουαρίου (1018)
-
►
2022
(11200)
- ► Δεκεμβρίου (731)
- ► Σεπτεμβρίου (896)
- ► Φεβρουαρίου (960)
- ► Ιανουαρίου (1185)
-
▼
2021
(17393)
- ► Δεκεμβρίου (1574)
-
▼
Σεπτεμβρίου
(1499)
- Enigma - The Rivers Of Belief
- McLaren 720S Monza
- Έκκληση Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών
- Από τον Σώρρα... στους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενε...
- Απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία για τους δήθεν π...
- Τουρκία: Μέλη της FETO επιχείρησαν να περάσουν στη...
- Γιώτα Μυλωνά: «Δολοφόνησαν τον σύντροφό μου, ρίχνο...
- Κιμ Γιονγκ Ουν: Πολύ αδυνατισμένος στη Λαϊκή Συνέλ...
- Ερντογάν: Συζητήσαμε με Πούτιν για την κατασκευή δ...
- Bρετανία - O εφιάλτης των Χριστουγέννων: Γιορτές χ...
- Βάσια Τριφύλλη έκανε χαμό για τον Φιλιππίδη, χαρακ...
- Γερμανία: Η διάδοχος της Μέρκελ στη Bundestag είνα...
- «Νταής» ηλικιωμένος τραυμάτισε αστυνομικό με... κε...
- Βρέθηκε η 96χρονη πρώην μέλος των ναζί που επιχείρ...
- Σατιρικό «αντίο» στη Μέρκελ από το «The Onion»
- Προκλητικοί και ανιστόρητοι ισχυρισμοί Τούρκου από...
- Κωσταράκος για ευρωστρατό: Εφικτή πραγματικότητα ή...
- Σεισμός στην Κρήτη: Δορυφορική εικόνα δείχνει τη β...
- Μάνα και γιος ανεμβολίαστοι πέθαναν από Covid με δ...
- Σουηδία: Γυναίκα πολιτικός θα διεκδικήσει για πρώτ...
- Γιατί οι εταιρείες δεν αποκαλύπτουν σχεδόν ποτέ το...
- Δύο νεκροί σε επιχείρηση της αστυνομίας κατά «τρομ...
- Σε δίκη στη Γερμανία 96χρονη που υπήρξε γραμματέας...
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά μπιφτέκι πουλερικών
- Ρωσία: Η εκρηκτική διερμηνέας που «προσέλαβε» ο Πο...
- Υπόθεση «Bygmalion»: Με «βραχιολάκι» σε κατ' οίκον...
- Εξώδικα και… διαταγές ακόμα και στην ΓΑΔΑ έστελναν...
- Νέο «ντου» της Τροχαίας στα ΚΤΕΛ – Δεκάδες παραβάτες
- Άγριος ξυλοδαρμός 30χρονης από τον σύζυγό της μέσα...
- Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επ...
- Έφη Κακαράντζουλα: Ο κυνισμός της μετά την επίθεση...
- Με τη «Νυχτερινή Αστραπή» συνεχίστηκε η άσκηση «Πα...
- Το πρωί της Πέμπτης η Ιωάννα Παλιοσπύρου κλήθηκε ν...
- Γιατί είναι ασύμφορη η παραγωγή μικρών αυτοκινήτων
- FAZ: O Μακρόν θέλει να προστατεύσει την Ελλάδα
- Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για Καστελόριζο - «Πα...
- 1η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
- Επεισόδια με μαθήτριες στα βόρεια προάστια: Έπαιξα...
- Πρόεδρος βενζινοπωλών: Έχουμε την ακριβότερη βενζί...
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Νέος πρόεδρος ο Ριχάρδ...
- Ford και BMW μειώνουν τους χρόνους φόρτισης
- Άντονι Μπλαντ: Ο κατάσκοπος των Σοβιετικών που προ...
- Κορωνοϊός - Διαβήτης: Η Covid-19 μπορεί να «πλήξει...
- Ρωσία: Η υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών απει...
- Μια γυναίκα και τρεις άνδρες αποφασίζουν για τον δ...
- Τι τρέχει στην Σταυρούπολη: Από «κόκκινο κάστρο», ...
- Οικογενειακό δράμα αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό...
- Καστελόριζο: Τι λένε οι Τούρκοι για το τρολάρισμα ...
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ ούτε θα «εξομαλύνουν», ο...
- «Καλπάζει» η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα – Ανησυχία...
- Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο και ο εστιάτορας απαί...
- Εφορία: «Δύσκολη» Πέμπτη με… 5 ραντεβού!
- ΗΠΑ: Κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα στη Γερουσία για να ...
- Το σκάνδαλο των γυμνών αγαλμάτων: Πορνογραφία ή τέ...
- Κρίση στη σχέση Γαλλίας-ΗΠΑ: Στην θέση του στην Ου...
- Πρωτοφανής υπόθεση στη Γαλλία: Νάρκωνε τη γυναίκα ...
- Ναστάζια Μητροπούλου: Η νέα της ζωή τρία χρόνια με...
- Γάλλοι δεν φιλούν στο στόμα αλλά στον... αέρα ...
- Πέθανε ο Θανάσης Τεγόπουλος, πρώην εκδότης της Ελε...
- Σε διαθεσιμότητα δύο εργαζόμενοι για «μαϊμού» εμβο...
- «Πήγαινα πολύ σιγά, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου,...
- Lara Fabian - Live 2002 Pas Sans Toi - Si Tu Maimes.
- Land Cruiser
- Κυπριακό: Υπαναχώρησε ο Τατάρ για τον διορισμό Ειδ...
- Αίγυπτος απαγορεύει την είσοδο των ανεμβολίαστων δ...
- Πούτιν σε Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ασφαλής από τη...
- Λευτέρης Πετρούνιας: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον γάμ...
- Έζησε ολομόναχος σε ένα νησί για 30 χρόνια και στα...
- Γερμανικές εκλογές: H Ένωση Ψηφοφόρων του Νότιου Σ...
- Το αφεντικό που όλοι θέλουμε: Μοιράζει bonus 20.00...
- Σενάριο για αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη Ρωσ...
- Κορωνοϊός: Το σύμπτωμα που φέρνει τα πάνω – κάτω σ...
- Συνελήφθη αλλοδαπός που θανάτωνε με συρμάτινες παγ...
- Σακίρα έπεσε θύμα επίθεσης από αγριογούρουνα σε πά...
- 40χρονος απαγχονίστηκε με καλώδιο ρεύματος
- Λύματα: Εκτοξεύθηκε το ιικό φορτίο σε Αλεξανδρούπο...
- Ο Ράμα έβαλε 12 κυρίες στη νέα κυβέρνηση της Αλβανίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνίδιοι έλεγχοι σε επιχει...
- Χτύπησαν βενζινοπώλη με την αντλία - Σκηνές χάους ...
- Ζευγάρι τσακώθηκε άγρια στις Σέρρες: 23χρονη τραυμ...
- Τεντόγλου υποψήφιος Ευρωπαίος αθλητής της χρονιάς
- Δημοσιογράφοι και επικριτές του Κρεμλίνου στον κατ...
- Γαλλοβρετανική «ναυμαχία»: Πυρά από το Παρίσι στο ...
- Μαρία Σάκκαρη: Η νέα φωτογραφία με τον Κωνσταντίνο...
- Τουρκία: Πρώην ποδοσφαιριστής της Φενέρ πυροβόλησε...
- Ιερόσυλος έκλεψε σταυρό από εκκλησία
- Μητσοτάκης και Μακρόν στο Λούβρο
- «Ρούφηξε» 1.100 λίτρα καύσιμα από σταθμούς τηλεπικ...
- Πούτιν-Ερντογάν: Πιθανές νέες πωλήσεις αμυντικών σ...
- Κρήτη: 772 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα
- Νεκρή από κορωνοϊό παραμένει από τον Ιούνιο στο ψυ...
- Ουκρανία και Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο κατασκευής...
- Kαλόγριες που έπαιρναν παρασιτοκτόνο και δεν ήθελα...
- Σάλος στην Ιταλία για ένα... άγαλμα: Ζητούν να γκρ...
- Ferrari προσλαμβάνει πρώην στελέχη της Apple
- Φρεγάτες Belh@rra: Τα «υπερατού» των γαλλικών πλοί...
- Πονοκέφαλος για την Τουρκία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ
- Έφη Θώδη: Ήθελαν να με εκμεταλλευτούν οικονομικά, ...
- Πώς υποδέχτηκε ο διεθνής Τύπος τη συμφωνία Ελλάδας...
- Θεωρητικός «Γαλάζιας Πατρίδας» για την ελληνογαλλι...
- ► Φεβρουαρίου (1454)
- ► Ιανουαρίου (1497)
-
►
2020
(23158)
- ► Δεκεμβρίου (1599)
- ► Σεπτεμβρίου (1967)
- ► Φεβρουαρίου (2081)
- ► Ιανουαρίου (2427)
-
►
2019
(23814)
- ► Δεκεμβρίου (2676)
- ► Σεπτεμβρίου (2114)
- ► Φεβρουαρίου (1615)
- ► Ιανουαρίου (1648)
-
►
2018
(16714)
- ► Δεκεμβρίου (1126)
- ► Σεπτεμβρίου (1200)
- ► Φεβρουαρίου (1946)
- ► Ιανουαρίου (1812)
-
►
2017
(7347)
- ► Δεκεμβρίου (1712)
- ► Σεπτεμβρίου (714)
- ► Φεβρουαρίου (134)
- ► Ιανουαρίου (174)
-
►
2016
(2893)
- ► Δεκεμβρίου (277)
- ► Σεπτεμβρίου (107)
- ► Φεβρουαρίου (375)
- ► Ιανουαρίου (524)
-
►
2015
(10911)
- ► Δεκεμβρίου (256)
- ► Σεπτεμβρίου (273)
- ► Φεβρουαρίου (1965)
- ► Ιανουαρίου (2523)
-
►
2014
(21554)
- ► Δεκεμβρίου (2811)
- ► Σεπτεμβρίου (1799)
- ► Φεβρουαρίου (1354)
- ► Ιανουαρίου (1501)
-
►
2013
(16071)
- ► Δεκεμβρίου (1318)
- ► Σεπτεμβρίου (1328)
- ► Φεβρουαρίου (1328)
- ► Ιανουαρίου (1141)
-
►
2012
(9024)
- ► Δεκεμβρίου (1035)
- ► Σεπτεμβρίου (520)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου