Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Γάλλοι δεν φιλούν στο στόμα αλλά στον... αέρα «la bise»

 Επιστρέφει δυναμικά το «la bise» - Πώς η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που φιλούν οι Γάλλοι Την ώρα που το «γαλλικό φιλί» περνάει δύσκολη φάση λόγω Covid, το «la bise» επιστρέφει δυναμικά στη χώρα του Μολιέρου.
Ακόμη και στη Γαλλία, τη χώρα με τη φήμη των παθιασμένων εραστών, πολλοί ερωτευμένοι αποφεύγουν να έρθουν πολύ... κοντά. Οι Γάλλοι γυρίζουν την πλάτη στο λεγόμενο «φιλί με γλώσσα» επιλέγοντας σαφώς τον κλασικό χαιρετισμό: το «la bise», τα σχεδόν πεταχτά φιλιά στα μάγουλα.
Πρόκειται για ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γαλλικής κουλτούρας, το οποίο, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, γίνεται όλο και πιο μοδάτο, όπως σχολιάζει το Reuters.
Το «la bise» συνήθως περιλαμβάνει ένα φιλί στον αέρα σε κάθε μάγουλο, μερικές φορές έως και τέσσερις φορές, ανάλογα με το πού βρίσκεται κανείς στη Γαλλία.
Ο φιλικός τρόπος χαιρετισμού κλέβει τον ερωτισμό στη χώρα του Μολιέρου που αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην πανδημία της νόσου Covid με τις νέες μεταλλάξεις να κρατούν σε επαγρύπνηση τις υγειονομικές της Γαλλίας.
Ωστόσο, όταν η πανδημία βρισκόταν στο ζενίθ, τότε οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να «κόψουν» ακόμη και το «la bise». Tώρα όμως με το 70% των πολιτών να είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοιού, το «la bise» επέστρεψε δριμύτερο.

«Είχαμε σταματήσει να χαιρετιόμαστε με φιλιά «la bise» γιατί έπρεπε να τηρήσουμε τις κοινωνικές αποστάσεις, αλλά είναι ένα έθιμο που μου αρέσει πολύ», δήλωσε ο δημόσιος υπάλληλος Βίνσεντ Σεζνέκ στο πρακτορείο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου