Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανία: Η διάδοχος της Μέρκελ στη Bundestag είναι 27 ετών και εξελέγη με τους Σοσιαλδημοκράτες

Η Άννα Κασάουτσκι κατακτά την έδρα στην εκλογική περιφέρεια της απερχόμενης καγκελαρίου – Ήταν αγέννητη όταν η Μέρκελ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και μόλις 11 όταν ανέλαβε τα ηνία της Γερμανίας «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια αυτό που πετύχαμε», δηλώνει η 27χρονη Σοσιαλδημοκράτισσα Άννα Κασάουτσκι που κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την έδρα της απερχόμενης Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά διπλασίασε και τα ποσοστά του κόμματός της SPD.
Έπειτα από τρεις δεκαετίες, η μονοεδρική όπου εκλεγόταν η Άνγκελα Μέρκελ, το Φορπόμερν - Γκράιφσβαλντ, εξέλεξε την Κασάουτσκι με 24,3% της πρώτης ψήφου έναντι του 20,4% του 33χρονου εφοριακού Γκέοργκ Γκύντερ που ήταν ο εκλεκτός διάδοχος της καγκελαρίου στην περιφέρεια.

Η Κασάουτσκι δεν είχε γεννηθεί όταν η Μέρκελ εξελέγη για πρώτη φορά στην περιφέρειά της, το 1990, και ήταν μόλις 11 ετών όταν η «Mutti» ανέλαβε για πρώτη φορά το αξίωμα της Καγκελαρίου.
Η νέα βουλευτής, που είναι επικεφαλής της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών στην περιοχή, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Γκράιφσβαλντ όπου ηγείται ομάδας για την υποστήριξη οικογενειών.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, δηλώνει φεμινίστρια και Ευρωπαία, υπέρμαχη της φορολόγησης του πιο πλούσιου 10% για να προχωρήσει μπροστά η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου