Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Παρίσι: Γυμνόστηθες FEMEN επισκίασαν την πορεία κατά της ισλαμοφοβίας

Τα μέλη των FEMEN εμφανίστηκαν την ώρα που οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν για να
διαμαρτυρηθούν με αφορμή την επίθεση σε τέμενος στην πόλη Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας από άνδρα με διασυνδέσεις στην ακροδεξιά
Την ευκαιρία να συγκεντρώσουν τα φλας των φωτογραφικών φακών που είχαν συγκεντρωθεί για να καλύψουν την μεγάλη πορεία κατά της ισλαμοφοβίας στο Παρίσι βρήκαν μέλη της οργάνωσης FEMEΝ οι οποίες «τρύπωσαν» για να προτάξουν, για άλλη μια φορά, τα γυμνά τους στήθη.

Τα μέλη των FEMEN εμφανίστηκαν την ώρα που οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή την επίθεση σε τέμενος στην πόλη Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας από άνδρα με διασυνδέσεις στην ακροδεξιά.
Άμεση ήταν η αντίδραση διαδηλωτών που έτρεξαν και κάλυψαν τις γυμνόστηθες γυναίκες χρησιμοποιώντας παλτό και ομπρέλες.

Μέλη αριστερών κομμάτων έδωσαν το παρόν στην πορεία, ενώ άλλοι από τον κεντρώο χώρο δεν συμμετείχαν υποστηρίζοντας ότι η κινητοποίηση απειλεί την παράδοση της Γαλλίας ως κοσμικού κράτους, την ώρα που η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν υποστήριζε ότι τη διαδήλωση οργάνωσαν ισλαμιστές.

Το πλήθος των περίπου 13.500 ανθρώπων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της οργάνωσης Occurence, διέσχισε τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας κρατώντας πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε κάθε μορφή ρατσισμού» και η «ισλαμοφοβία δεν είναι άποψη αλλά έγκλημα».


Την πορεία οργάνωσε η συλλογικότητα Collectif Contre l'Islamophobie en France.

«Εναπόκειται σε εμάς να διαδηλώσουμε έπειτα από ένα περιστατικό όπως εκείνο στη Μπαγιόν για να διασφαλίσουμε την ανεξιθρησκία…» δήλωσε ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν.

Όμως, η Μαρλέν Σιαπά, η υπουργός κατά των διακρίσεων, υποστήριξε ότι η κινητοποίηση αυτή συνιστά μια διαμαρτυρία κατά του κοσμικού κράτους «υπό την κάλυψη της μάχης κατά των διακρίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου