Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Τα πιο ακριβά πράγματα του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο


Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά σίγουρα ξέρουμε που έχει ξοδέψει πολλά από τα χρήματα του ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην
κορυφή της λίστας Forbes 400, έχοντας συνολική περιουσία 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και έδωσε το 1/4 της γιγαντιαίας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στην πρώην σύζυγο του Μακένζι Μπέζος.



Παρά το γεγονός ότι ο Μπέζος είναι ένας άνθρωπος που δεν ξοδεύει γενικά χρήματα, έχει στην κατοχή του μια πληθώρα από εξαιρετικά δαπανηρά πράγματα – από εταιρείες έως είδη πολυτελείας.

Δείτε τα 6 πιο ακριβά πράγματα που ανήκουν στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Amazon



Δεδομένου του πόσο επιτυχημένη είναι η Amazon σήμερα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ξεκίνησε ως ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο έξω από το γκαράζ του Τζεφ Μπέζος. Παρόλο που ο Μπέζος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας, δεν είναι όλη στην κατοχή του, καθώς διαθέτει το 12%, που μεταφράζεται σε έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά μετοχή. Σίγουρα είναι το πιο ακριβό πράγμα που έχει στην κατοχή του, ωστόσο συνεχίζει να επενδύει εντός του χώρου, αυξάνοντας την καθαρή του αξία κάθε χρόνο.

Ρολόι που μετρά τον χρόνο για 10.000 χρόνια



Ένα μάλλον περίεργο αντικείμενο που ο Τζεφ Μπέζος έχει ξοδέψει 42 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του, είναι ένα μοναδικό ρολόι, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να δείχνει τον χρόνο για 10.000 χρόνια. Το ρολόι θα είναι εξαιρετικά απλό στον σχεδιασμό, με απλά υλικά και εύκολο στη συντήρηση. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ωστόσο θα είναι ένα απίστευτο αντικείμενο το οποίο πρόκειται να απολαύσουν πολλές γενιές ακόμη.

Blue Origin



Ο ιδρυτής της Amazon, όπως και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ίδρυσε την δική του διαστημική εταιρεία Blue Origin το 2000. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του, αφού την χρηματοδοτεί με 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Ο Μπέζος ελπίζει ότι η εταιρεία του θα είναι έτοιμη να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη το 2024.

Σπίτι στο Σιάτλ



Μπορεί ο Τζεφ Μπέζος να οδηγά ένα Honda Accord, ωστόσο δεν εξοικονομεί χρήματα όταν πρόκειται για ακίνητα. Ένα από τα πιο δημοφιλή σπίτια του βρίσκεται στο Σιάτλ, σε μια απομονωμένη τοποθεσία κοντά στο σπίτι του επίσης δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς, και λέγεται ότι του κόστισε 10 εκατομμύρια δολάρια. Είναι το σπίτι που έμενε ο Μπέζος με την οικογένεια του πριν το διαζύγιο του.

Το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσιγκτον

Ο Μπέζος έδωσε 23 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσινγκτον. Το τεράστιο αρχοντικό των 2.500 τετραγωνικών μέτρων, ήταν κάποτε ένα μουσείο κλωστοϋφαντουργίας. Μετά την αγορά του, ο Μπέζος δαπάνησε επιπλέον 12 εκατομμύρια δολάρια για να καταστήσει την μεγαλύτερη κατοικία στην Ουάσιγκτον, ακόμη μεγαλύτερη. Διαθέτει 25 μπάνια, 11 υπνοδωμάτια, 3 κουζίνες και μία γιγαντιαία αίθουσα χορού.

The Washington Post



Η Washington Post είναι μια αρχαία εφημερίδα που χρονολογείται από το 1877. Το 2003 ο Μπέζος αγόρασε την εταιρεία έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την ένα από τα πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του. Παρόλο που ο Μπέζος δεν ενδιαφερόταν αρχικά για την εφημερίδα, ο Ντόναλντ Γκράχαμ τον έπεισε να την αγοράσει, καθώς θα ταίριαζε περισσότερο σε έναν άνθρωπο του διαδικτύου.

πηγή: perpetual.gr Τζεφ Μπέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου