Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Audi A1 400PS


Το δυνατότερο Audi A1 Sportback είναι από την ABT και έχει 400 ίππους μετά από αρκετές επεμβάσεις και αλλαγές στα μηχανικά μέρη και το αμάξωμα.

Οι μηχανικοί της ABT κατέληξαν στην απόλυτη λύση για να παρουσιάσουν το απόλυτο Audi A1 Sportback: με τον δίλιτρο turbo κινητήρα από το Audi TT Cup, που προορίζεται για την ομώνυμη αγωνιστική διοργάνωση, το μικρότερο μοντέλο της γκάμας του Γερμανού κατασκευαστή, γίνεται πραγματικά δαιμονισμένα γρήγορο. Στη συγκεκριμένη φάση που το βλέπουμε, η απόδοση είναι στα 340 άλογα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του overboost (με μέγιστη τιμή της ροπής τα 40,8 kgm).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τον βελτιωτή, η απόδοση του αυτοκινήτου θα φτάσει σύντομα τους 400 ίππους και αυτή θα είναι η τελική μορφή σε ότι αφορά τις μηχανικές βελτιώσεις. Εκτός του κινητήρα, μένουν ακόμα να γίνουν οι εργασίες για την τελική ρύθμιση της ανάρτησης. Αυτό που είναι ήδη στην τελική του μορφή, είναι το χρώμα του αμαξώματος με τη διχρωμία και το μοτίβο που έχουμε δεν και στο RS6+ Avant Phoenix του Jon Olsson.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το body kit που προσθέτει πλάτος στο αμάξωμα του Α1 Sportback, τονίζοντας τη διαφορετικότητα και το δυναμισμό του. Στην καμπίνα, οι αλλαγές είναι αρκετά μεγάλες καθώς η ύπαρξη roll cage δημιουργεί τελείως διαφορετικά δεδομένα για το χώρο, που παρά και την απουσία του πίσω καθίσματος, έχει πάρα πολλές επιφάνειες καλυμμένες με αλκαντάρα. Το συγκεκριμένο A1 Sportback είναι ένα εκθεσιακό πρωτότυπο που δεν θα διατεθεί προς πώληση- αλλά και να προσφερόταν, η τιμή του θα ήταν εξωπραγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου