Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Το Rimac C_Two: Ηλεκτρικό hypercar με τελική στα 412 χλμ./ώρα


Έχουμε τελικά ημερομηνία έναρξης για την παραγωγή του Rimac C_Two. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 1.940 ίππων θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.
Η κροατική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αναθέσει τη διαχείρισή της διανομής στο Λονδίνο στην εταιρεία HR Owen. Το C_Two είναι ένα τετρακίνητο hypercar που επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 1,97 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για εξαιρετικό κατόρθωμα για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.950 κιλά, αλλά αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι ότι απαιτεί από 0 έως 300 km/h σε 11,8 δευτερόλεπτα, προτού φθάσει στα 412 km/h της μέγιστης ταχύτητας. Η μπαταρία νικελίου λιθίου-νικελίου 120 kWh – που ζυγίζει 700 κιλά – προσφέρει μέχρι και 650 χιλιόμετρα αυτονομίας (Κύκλος NEDC), ή 547 χιλιόμετρα (βάσει πρότυπων WLTP) και δυνατότητα σύνδεσης σε παροχή 250 kW Ο ταχυφορτιστής συνεχούς ρεύματος παρέχει μέχρι 80% της φόρτισης σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας. Ένας ενσωματωμένος φορτιστής τριών φάσεων 22 kW είναι στάνταρ.

Στα υπόλοιπα, υπάρχει μια ευρύχωρη και φιλόξενη καμπίνα, η οποία όπως ισχυρίζεται η Rimac επιτρέπει παράλληλα και εύκολη πρόσβαση στους δυο επιβάτες. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το επίσημο όνομα του C_Two, τουλάχιστον προς το παρόν. Τώρα, θα κατασκευαστούν μόλις 150 μονάδες με τιμή εκκίνησης τα πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες, με την αρχή να κάνει η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Rimac αναφέρει ότι η παραγωγή του C_Two θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει περίπου 25 πρωτότυπα προπαραγωγής. Ωστόσο, οι εκδόσεις παραγωγής θα χρησιμοποιήσουν μια λιγότερο περίπλοκη μετάδοση κίνησης από το αυτόματο σύστημα διπλού συμπλέκτη δύο σχέσεων που είχε ανακοινώσει αρχικά η φίρμα. Η αλλαγή οφείλεται στην πρόοδο κατά τον σχεδιασμό του ηλεκτροκινητήρα με τη νέα μονάδα μονής σχέσης να είναι εκτός των άλλων και ελαφρύτερη. Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτής της εταιρείας Mate Rimac ανακοίνωσε επίσης σχέδια κατασκευής κέντρου έρευνας και εξέλιξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή προφανώς «συμπαθεί τη συνεργασία με τους Βρετανούς» και θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως το σπίτι των καλύτερων και πιο ρεαλιστικών μηχανικών της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου