Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

London Bridge: Έγινε... εθνικός ήρωας ο άνδρας που αφόπλισε τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι

Ήρωας της ημέρας έγινε για πολλούς Βρετανούς ο άνδρας -πολλοί τον θεωρούν
επιχειρηματία- που αφόπλισε τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στην London Bridge. Δευτερόλεπτα μετά την καθοριστική παρέμβαση του αγνώστου, η βρετανική αστυνομία σκότωνε τον δράστη.
Στα βίντεο που αποτυπώνεται η σκηνή, μια ομάδα πολιτών παρενέβη άμεσα για να σταματήσει τον δράστη. Όμως, ξεχωρίζει ένας άνδρας που φορά κοστούμι, να φεύγει τρέχοντας από το σημείο της συμπλοκής, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, αφότου ο ίδιος και οι άλλοι πολίτες αφόπλισαν τον δράστη. Ο τελευταίος φορούσε ένα ψεύτικο - όπως αποδείχθκε εκ των υστέρων - γιλέκο αυτοκτονίας.
Κι ενώ ήδη τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εντοπίσουν τον ήρωα πολίτη, αυτόπτες μάρτυρες θυμούνται τη σκηνή. «Αυτός ο άνδρας περπατούσε πίσω μας στην άλλη πλευρά της London Bridge, όταν ξεκίνησε η επίθεση. Έτρεξε μέσα στην κίνηση και πήδηξε από το κεντρικό διαχωριστικό για να αντιμετωπίσει τον επιτιθέμενο, μαζί με αρκετούς άλλους. Τρέξαμε μακριά, αλλά δείχνει ότι αυτός τον αφόπλισε. Απίστευτη γενναιότητα», είπε ένας μάρτυρας στην Mirror.

Στα βίντεο, ο άγνωστος άνδρας, φορώντας γκρι παντελόνι, λιλά πουκάμισο και γραβάτα, μαζί με μαύρο παλτό, φαίνεται στη σκηνή την ώρα που η αστυνομία πηγαίνει στον ύποπτο. Μετά από δύο πυροβολισμούς, ο άγνωστος άνδρας ξεκινά να τρέχει και τον βλέπουμε να κρατά το μαχαίρι στο αριστερό του χέρι. Δύο φορές κοιτάζει πίσω, για να δει τη δραματική σκηνή που εκτυλίσσεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου