Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ζωντανοί σε φορτηγό βρέθηκαν 16 μετανάστες


Οι μετανάστες, εκ των οποίων τέσσερις, κρύβονταν σε φορτηγό που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πλοίο προς την Αγγλία – Οι μετανάστες κρύβονταν ανάμεσα στα εξαρτήματα αυτοκινήτου που μετέφερε το φορτηγό
Το εύρος της παράνομης διακίνησης μεταναστών καταδεικνύει άλλο ένα φορτηγό, στο οποίο εντοπίστηκαν 16 μετανάστες, μεταξύ αυτών και τέσσερις ανήλικοι.

Το περιστατικό γίνεται λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με τους 39 νεκρούς στο Έσεξ. Οι μετανάστες κρύβονταν ανάμεσα σε εξαρτήματα αυτοκινήτου, που μετέφερε το φορτηγό, που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε φέρυμποτ με κατεύθυνση την Αγγλία, από ένα λιμάνι της Ολλανδίας.

«Η βασιλική στρατιωτική αστυνομία ανακάλυψε 16 ξένους μέσα σε ένα φορτηγό στο Εμάιντεν», μια παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ολλανδίας, αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Το φορτηγό μετέφερε εξαρτήματα αυτοκινήτου, ανάμεσα στα οποία κρύβονταν οι μετανάστες, διευκρινίζεται.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας Τούρκος υπήκοος ηλικίας 45 ετών, εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών πριν από την επιβίβαση στο πορθμείο, λέγοντας ότι ακούει θορύβους στο ρυμουλκούμενο όχημα, εξήγησε η βασιλική στρατιωτική αστυνομία.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρήκαν μέσα στο φορτηγό 4 ανήλικα αγόρια, μια γυναίκα και 11 άνδρες, διαφορετικών υπηκοοτήτων.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Ο οδηγός συνελήφθη για διακίνηση ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου