Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας (Κεντρική Δομή και Παράρτημα Ρομά) Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος

Με εντολή του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, ο ΓΓ του δήμου συνέστησε τετραμελή Ομάδα Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.) με στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, για τον προγραμματισμό των απαιτούμενων εισαγωγικών ενεργειών και την
απρόσκοπτη υλοποίηση του Νέου χρηματοδοτούμενου από το Ε.Π. Αττική 2014 – 2020 έργου με τίτλο: «Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας (Κεντρική Δομή και Παράρτημα Ρομά) Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος». Το έργο έχει κωδικό MIS 5002619 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης χρηματοδοτούμενων έργων με χρόνο έναρξης τον Φεβρουάριο του 2017. 
Το έργο αφορά στη δημιουργία, στελέχωση και λειτουργία νέας δομής και υπηρεσίας στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος με προϋπολογισμό 397.440,00€ και χρονική διάρκεια 3 ετών ενώ για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του θα προσληφθούν επτά (7) κοινωνικοί επιστήμονες, νέοι άνεργοι. Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που ασκεί ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος με το έργο αυτό στοχεύει στη δημιουργία ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Κατά προτεραιότητα το Κέντρο Κοινότητας θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, ωφελούμενους του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ και Ρομά όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος διευρυμένο με παράρτημα Ρομά παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου, μέσω ενός συνολικού πλέγματος καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Ο στόχος της συγκεκριμένης δομής είναι η παροχή πλέγματος κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών και η υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος ώστε να αποφευχθεί η διασπορά πόρων και να επιτευχθεί η ολιστική παρέμβαση σε πολλές ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2017 και εντάχθηκε λειτουργικά και οργανικά στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
Στελεχώνεται από 3 Κοινωνικούς Λειτουργούς, 1 Σύμβουλο Απασχόλησης, 1 Επισκέπτρια Υγείας, 1 Εκπαιδευτικό και 1 Διαμεσολαβητή που παρέχουν υπηρεσίες όπως:

Α) Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου