Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Βαρυποινίτης ήταν ο αρχηγός σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά

Ένας 60χρονος φυγόποινος ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 17 χρόνων με
δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών, φέρεται ως αρχηγός πολυμελούς κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο και Αττική.

Τον σκληρό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν τέσσερις συγγενείς του «εγκέφαλου», που με ορμητήριο την κοινότητα Λυγιά του Βαρθολομιού Ηλείας, είχαν διακινήσει τουλάχιστον 40 κιλά κάνναβης από το Νοέμβριο του 2018. Οι δράστες πωλούσαν ποσότητες που έφταναν και τα πέντε κιλά μόνο σε διακινητές στην Πάτρα, την Κόρινθο, το Μεσολόγγι, την Αθήνα και άλλες περιοχές, αποφεύγοντας να πραγματοποιούν απευθείας αγοραπωλησίες με τους τοξικομανείς.


Η επιχείρηση που οργάνωσε η Ασφάλεια Ήλιδας με τη συνεργασία της Ασφαλείας Αμαλιάδας μετά από έρευνα που είχε ξεκινήσει το περασμένο φθινόπωρο, υλοποιήθηκε την Δευτέρα σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Κόρινθο και Αθήνα και απέφερε την πλήρη εξάρθρωση της σπείρας και τις συλλήψεις του 60χρονου αρχηγού της, άλλων 12 ανδρών ηλικίας 27 ως 69 χρόνων και μιας 51χρονης γυναίκας.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν περίπου 125 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που η αξία τους ξεπερνά τα 400.000 ευρώ, 162 γραμμάρια κοκαΐνης, 114 γραμμάρια ηρωίνης, τέσσερα πιστόλια, ένα περίστροφο, 145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, πλήθος συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τρία αυτοκίνητα και 18.500 ευρώ.



Περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν «καβάντζες» που διατηρούσε ο 60χρονος σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας, ενώ επισημαίνεται ότι τα τρία πιστόλια και το περίστροφο βρέθηκαν στο σπίτι και τον χώρο στάθμευσης ενός 44χρονου διακινητή στην Αθήνα και εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου