Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Φάλαινα παραλίγο να καταπιεί δύτη που βρέθηκε στο διάβα της

Εφιαλτικές και πρωτόγνωρες στιγμές έζησε ένας 51χρονος ερασιτέχνης δύτης στα ανοιχτά
της Νοτίου Αφρικής, όταν παραλίγο να καταλήξει στο στομάχι μίας τεράστιας φάλαινας Bryde, κατά τη διάρκεια κατάδυσης.
Ο Ράινερ Σιμπφ βρισκόταν επί αρκετή ώρα στο νερό, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία ενός κοπαδιού φαλαινών, οι οποίες κυνηγούσαν φώκιες στην ευρύτερη περιοχή.

Ο 51χρονος δύτης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από την παρουσία των θαλάσσιων πλασμάτων καθώς και στο παρελθόν είχε βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από φάλαινες, ωστόσο όσα ακολούθησαν λίγο αργότερα, ξεπέρασαν σε φαντασία ακόμα και σενάριο ταινίας τρόμου.

Σύμφωνα με την σοκαριστική διήγηση του Σιμπφ αλλά και μέσω ενός βίντεο που κατέγραψε την σκηνή, σε κάποιο σημείο μία από τις φάλαινες, στην προσπάθειά της να πιάσει την λεία της, έβαλε στο στόχαστρο και τον 51χρονο δύτη, ο οποίος και βρέθηκε σχεδόν μέσα στα σαγόνια της και λίγο μακριά από το... στομάχι της.

Για καλή του τύχη, ο Σιμπφ δεν αποτελούσε τον στόχο της φάλαινας, καταφέρνοντας να ξεγλιστρήσει ξανά μέσα στο νερό της θάλασσας, ενώ το ανεπανάληπτο περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα ενός φωτογράφου, που βρισκόταν σε παραπλέον σκάφος.

Ο Νοτιοαφρικανός δύτης κατάφερε να βγει στην επιφάνεια και να ζητήσει την βοήθεια, ενώ μόλις βγήκε στην στεριά αδυνατούσε να πιστέψει όσα είχαν διαδραματιστεί.

Σημειώνεται, ότι οι φάλαινες Bryde μπορούν να καταδυθούν μέχρι το βάθος των 1.000 μέτρων και να κρατήσουν την ανάσα τους για 15 λεπτά, ενώ ο Σιμπφ μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι είχε έτοιμο το σχέδιο για να βγει από την κοιλιά της φάλαινας, αν τελικά έφτανε μέχρι το στομάχι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου