Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Όλο και χειρότερη η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Οι βρύσες βγάζουν μαύρο νερό!


Μαύρο νερό ή ακατέργαστο πετρέλαιο βγάζουν οι βρύσες στα σπίτια των Βενεζουελάνων, που τρέχουν στα ποτάμια για να εξασφαλίσουν πόσιμο νερό
Φωτογραφίες με τις βρύσες τους που βγάζουν μαύρο νερό δημοσίευσαν οι κάτοικοι του Σαν Ντιέγκο στη Βενεζουέλα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται ουσιαστικά για ακατέργαστη μορφή πετρελαίου.

Η πόλη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με την παροχή νερού εδώ και μήνες, κάτι που επιδεινώθηκε μετά το εκτεταμένο μπλακ άουτ στη χώρα.











Τα πράγματα το πρωί της Τετάρτης ήταν τραγικά: Αυτό το μαύρο υγρό που έβγαινε από τις βρύσες τους, σίγουρα δεν μπορούσαν να το πιουν.

Η Χεμπερλίζεθ Γκονζάλες, δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα, λέει: «Η κατάσταση με την έλλειψη νερού είναι τραγική. Υπάρχνουν περιοχές που εδώ και δύο μήνες δεν έχουν νερό, το ίδιο συμβαίνει και στην Βαλένθια και στο Λος Κούλος. Την Τετάρτη το νερό στο Σαν Ντιέγκο ήταν απαίσιο, καθόλου κατάλληλο για κατανάλωση».

«Ούτε να πλυθούμε δεν μπορούμε με αυτό», λέει ένας κάτοικος.

Τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα με το νερό στην Βενεζουέλα έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους κυρίως του Καράκας και άλλων μεγάλων πόλεων, να προσπαθούν με κουβάδες στα χέρια να εξασφαλίσουν λίγο από όπου μπορούν: Σπασμένους αγωγούς ύδρευσης, γειτονικά ρυάκια ή χειμάρρους, ακόμα και από υπονόμους ή το σύστημα αποχέτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου