Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Πρόεδρος Ελβετίας: Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είναι η χώρα μας τόσο βαρετή


Οι Ελβετοί πολίτες ψηφίζουν σχεδόν για τα πάντα, παραδέχθηκε, σημειώνοντας ότι έχουν
προγραμματιστεί 64 δημοψηφίσματα και εκλογές έως το 2034
Σε εποχές αβεβαιότητας, με το Βrexit και τον Ντόναλντ Τραμπ, το να είναι κάποιος βαρετός είναι καλό, είπε ο πρόεδρος της Ελβετίας, αστειευόμενος σε γεύμα με ξένους ανταποκριτές.

Σε μία έρευνα για τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, το BBC χαρακτήρισε τη Ζυρίχη βαρετή και τη Γενεύη θανάσιμα πληκτική. «Εννοείται πως ξέρετε καλύτερα την Ελβετία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε τόσο βαρετοί», αστειεύτηκε ο Αλέν Μπερσέτ. «Αυτού του είδους η κριτική ακούγεται σαν... μουσική στα αυτιά μας. Το βαρετό μπορεί να είναι καλό», συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.

Ο Μπερσέτ παραδέχθηκε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας του μπορεί να είναι δυσνόητο για τους ξένους. «Ενας πρόεδρος που δεν μπορεί να πάρει μόνος του αποφάσεις και που έχει θητεία μόνο ένα χρόνο; Εντάξει, για κάποιους από εσάς μπορεί πράγματι να ακούγεται ως καλή ιδέα», είπε ο Μπερσέτ, ο οποίος είναι μετά βίας γνωστός ακόμη και στην Ελβετία, χάρη στο σύστημα στο οποίο στην προεδρία εναλλάσσονται οι υπουργοί.

Οι Ελβετοί πολίτες ψηφίζουν σχεδόν για τα πάντα, παραδέχθηκε, σημειώνοντας ότι έχουν προγραμματιστεί 64 δημοψηφίσματα και εκλογές έως το 2034. «Προφανώς, υπάρχουν χώρες στις οποίες μόνο ένα δημοψήφισμα είναι αρκετό για να φέρει χρόνια αβεβαιότητας και χάους. Ευτυχώς, εμείς στην Ελβετία έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει τις σχέσεις μας με την ΕΕ», συμπλήρωσε ο Μπερσέτ, σύμφωνα με το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου