Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η Bundestag υπερψήφισε το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για αξιοσημείωτη επιτυχία και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη μετανάστευση
Με 372 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 141 αποχές εγκρίθηκε πριν από λίγο από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση.

«Το Σύμφωνο είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας και έκανε λόγο για «αξιοσημείωτη επιτυχία» η οποία θα οδηγήσει σε «ασφαλή μετανάστευση», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι θα έχει ως αποτέλεσμα ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση.

Μιλώντας νωρίτερα σε μια έντονη συζήτηση στο Κοινοβούλιο, ο κ. Μάας είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση φρόντισε να εμπλέξει την γερμανική κοινωνία σε πρώιμο στάδιο, σχόλιο στο οποίο οι βουλευτές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) αντέδρασαν γελώντας. Εξηγώντας τις πρόνοιες του Συμφώνου, το οποίο δεν είναι νομικά δεσμευτικό, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πάντως ότι η εφαρμογή του θα μειώσει την πίεση προς τη Γερμανία, καθώς θα αυξήσει τις ποσοστώσεις στις υπόλοιπες χώρες.

Ο πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά του δήλωσε ότι το Σύμφωνο του ΟΗΕ δεν δεσμεύει την Γερμανία περισσότερο από ό,τι είναι ήδη δεσμευμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου