Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Black Friday: Οι ελεγκτές εντόπισαν παραβάσεις σε μία στις 4 επιχειρήσεις που επισκέφθηκαν

 Οι παραβάσεις αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας, μη δηλωθείσα υπερεργασία και
υπερωριακή απασχόληση - Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφθηκε 142 εμπορικά καταστήματα και κατέγραψε παραβάσεις σε 32 επιχειρήσεις
Έλεγχοι σε 142 εμπορικά πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα διενεργήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την Black Friday, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018. Σε 32 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας, μη δηλωθείσα υπερεργασία και υπερωριακή απασχόληση, καθώς και αδήλωτη εργασία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΣΕΠΕ, ενόψει της εορταστικής περιόδου, θα συνεχίσει την ελεγκτική του δράση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αξιοποιώντας τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Εργασίας για τη στόχευση των ελέγχων σε πιθανώς παραβατικές επιχειρήσεις.
Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου