Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Με ανατροπές έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ για τουλάχιστον 250.000 μπλοκάκια


Μετά την εκκάθαριση από τον ΕΦΚΑ - Θα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των
εισφορών του 2017
Νέες ανατροπές στις εισφορές τους θα διαπιστώσουν από την Παρασκευή τουλάχιστον 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν όμως παράλληλα και μισθωτή απασχόληση, καθώς θα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017.

Η διαδικασία συμψηφισμών διενεργείται, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, καθώς αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016. Μάλιστα, ενώ για τους υπόλοιπους μη μισθωτούς είχε ολοκληρωθεί, με σημαντική καθυστέρηση, τον περασμένο Μάιο, για όσους είχαν παράλληλη απασχόληση εκκρεμούσε.
Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 για αγρότες, αυτοαπασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας, καθώς και όσων έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών θα αναρτηθεί στον ατομικό τους λογαριασμό στον ιστότοπο ΕΦΚΑ, το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο 30/11-1/12/2018. Τις ίδιες ημερομηνίες θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου 2018 για τα οποία η προθεσμία πληρωμής, λόγω της καθυστέρησης, παρατείνεται έως την Παρασκευή 7/12/2018. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών, όπως ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, ασφαλιστική ενημερότητα και ασφαλιστική ικανότητα, παραμένουν ενεργά μέχρι και τη λήξη της νέας προθεσμίας πληρωμών.

Οι ανατροπές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 250.000 παραλλήλως απασχολουμένους, μεταξύ των οποίων και μισθωτοί με μπλοκάκια, οι οποίοι δεν είναι αμιγώς μη μισθωτοί. Ετσι, όσοι παραλλήλως απασχολούμενοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα λάβουν «ραβασάκια» από τον ΕΦΚΑ που θα τους καλούν να πληρώσουν τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου